- 05 Ağustos 2020 Çarşamba 15:09

Belediyenin nohutları aşevinde yemek olup sofralara gidecek

A
A
A
Belediyenin nohutları aşevinde yemek olup sofralara gidecek

Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ekimi gerçekleştirilen nohutlar biçerdöver ile hasat edildi.

Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ekimi gerçekleştirilen nohutlar biçerdöver ile hasat edildi. Başkan Sarıkurt, hasat meydanında yaptığı açıklamada çiftçilik ve tarım ile ilgili olarak yeni projeler hazırladıklarını söyledi.


2020 yılı Nisan ayının son günlerinde Sarılar Mahallesi’nde yer alan Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezinde 10 dönümlük sahada üretimine başlanılan nohut tarlasında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcı Özcan Veysel Tunçcan, Belediye Meclis Üyeleri, Sarılar Mahalle Muhtarı Fuat Döner, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin katılımıyla hasat töreni gerçekleştirildi.


Üretilen nohutların Çorlu Belediyesi Aşevinde hazırlanacak yemekler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını söyleyen Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Nisan-Mayıs aylarında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından nohut ve fasulye ekimi gerçekleştirilmişti. Bugün itibariyle nohut hasadı için bir aradayız. Sarılar Mahallesi’nde yer alan Bitkisel Üretim Merkezimizde ürettiğimiz ürünleri aşevimizde hazırladığımız yemeklerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.


Başkan Sarıkurt ayrıca, "Çorlu Belediyesi olarak bundan böyle çiftçilik ve tarım ile ilgili yeni projelerle vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcımız Özcan Veysel Tunçcan’a, Belediye Meclis Üyelerimize, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanımız Mert Yılmaz ve üyelerine, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimize, bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Sarılar Mahalle Muhtarımız Fuat Döner’e ve emek veren herkese ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.