ASAYİŞ - 02 Aralık 2019 Pazartesi 13:45

Cinayet zanlısı 15 yıl sonra yakalandı

A
A
A
Cinayet zanlısı 15 yıl sonra yakalandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 17 Eylül 2005 tarihinde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden iş adamı Kaya Haydar Kaya’nın katil zanlısı olaydan yaklaşık 15 yıl sonra yakalandı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 17 Eylül 2005 tarihinde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden iş adamı Kaya Haydar Kaya’nın katil zanlısı olaydan yaklaşık 15 yıl sonra yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


2005 yılında meydana gelen olayda Çorlu’da kömürcülük yapan Kaya Haydar Kaya cinayeti ile ilgili olarak 6 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan 6 kişiden cinayeti işleyen kişinin S.K olduğu tespit edildi. S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


2005 yılının Eylül ayında Muhittin Mahallesi Kocaağa Sokak üzerinde meydana gelen olayda Kaya Haydar Kaya (43), sokak üzerinde bulunan işyerinden çıkarak aracına binmek istediği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu başına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetmişti.


Çorlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri o dönem faili meçhul olarak kalan dosyayı yeniden incelmeye aldı.


Elde edilen bir delil üzerine harekete geçen polis ekipleri olayla ilgili olarak 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 6 kişiden S.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. İl protokol üyelerini, sivil toplum kuruluşu üye ve temsilcilerini, esnafları ve vatandaşları nezaketle karşılayan Başkan Aydın, yeni dönemde Osmangazi’de yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkez hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açtı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, her kesimden yüzlerce misafirini nezaketle karşıladı. Belirlenen program doğrultusunda, belediye makamını ziyaret eden vatandaşlar, Başkan Aydın’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Vatandaşlarla görüşerek, talep, öneri ve şikayetlerini dinleyen Aydın, halk tarafından kendisine iletilen taleplerin yerine getirilmesi ve sıkıntıların giderilmesi adına da sık sık not aldırdı. Ziyaretler sırasında vatandaşlarla samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Aydın, “Türkiye’nin en güzel ilçesi Osmangazi’de hemşehrilerimize hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize değer katacak projeleri hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Tebrik ziyaretinden bulunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kapılarımız tüm halkımıza sonuna kadar açık olacak” dedi.