GENEL - 26 Mart 2020 Perşembe 15:07

Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt: “Meclis toplantıları ertelendi”

A
A
A
Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt: “Meclis toplantıları ertelendi”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge ile korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında belediyelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirecekleri meclis toplantılarının ertelendiğini söyledi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge ile korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında belediyelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirecekleri meclis toplantılarının ertelendiğini söyledi.


İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine korona virüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge gönderildi. Ek genelge ile tüm belediyelerin Nisan, Mayıs ve Haziran toplantılarının ertelenmesi istendi.


Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de korona virüse karşı önlemlerin artırıldığını ve ek önlemler konusunda yeni kararlar alındığını ifade ederek, "İçişleri Bakanlığımız tarafında 81 il valiliğine ek bir genelge gönderildi. Genelge ile valilikler ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istendi” dedi.



"Asılız beyanlara inanmayın"


Çorlu Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarını erteleme kararı aldıklarını kaydeden Başkan Sarıkurt, “Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu kapsamda aldığımız tedbirleri uygulamaya devam edeceğiz. Umarım en kısa süre içerisinde bu salgın sona erer ve hayatımız normale döner. Burada hepimize görevler düşüyor. Öncelikle kurallara mutlak surette uyalım, uymayanları uyaralım. Devletimizin ve belediyemizin yaptığı açıklamalara riayet edelim ve destek olalım. Asılsız beyanlar ve yalan haberlere inanmayın. Devlet kurumlarımızın ve bizlerin yaptığı açıklamaların dışındaki hiç bir açıklamaya ve ifadeye destek vermeyelim. Geçmişte yaşanan sorunların üstesinden gelmeyi nasıl başardıysak bugün de başaran bizler olacağız. Bu salgından ülke olarak kurtulacağımıza inanıyorum. Ve bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin finalinde Nil Karaibrahimgil sahne aldı. Merinos Parkı’na akın eden binlerce çocuk, Nil Karaibrahimgil’in şarkılarıyla unutulmaz bir 23 Nisan coşkusu yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yılı Bursa’da coşkuyla kutlandı. İlk olarak Altıparmak Caddesi’nde Bursalılardan büyük ilgi gören kortej yürüyüşü başladı. Hemen ardından Merinos Parkı’nda çocuk sahnesi kurulan şenlik alanında, çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel, minik adımlar koşusu, Bursa yöresel çocuk halk dansları gösterisi, cimnastik gösterisi, bilim ve bubble show, çocuk halk dansları potpuri ekibi, kick-boks gösterisi, sihirbaz gösteri, DJ çocuk şarkıları ile tam bir bayram havası esti. Akşam saatlerinde ise Nil Karaibrahimgil konseri ile bayram taçlandı. Bursalılara Nil Karaibrahimgil sürprizi Birbirinden güzel şarkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu taçlandıran Nil Karaibrahimgil, sevilen şarkılarını bu kez Bursalı çocuklar için söyledi. ‘Burası İstanbul’, ‘Pırlanta’, ‘Hadi İnşallah’, ‘Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum’ isimli şarkılarını çocuklarla birlikte seslendiren Nil Karaibrahimgil, müzik şöleni yaşattı. “Tüm çocuklar aynı dilde gülümser” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konser sırasında sahneye çıkarak ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil’e çiçek takdim etti. Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Bozbey, “Gülümseyen yüzleriyle bugün burada bir araya gelen sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Doyasıya eğlenmek hakkınız. Cumhuriyetimizin ve millî egemenliğimizin mimarı olan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm çocuklar aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum’’ dedi. Çocuklar doyasıya eğlendi Merinos Parkı’na kurulan şenlik alanına bayram heyecanını yaşamaya gelen çocuklar ise bayramı dolu dolu yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiklerini ve mutlu olduklarını vurguladı. Güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Bursalı minikler, ’Keşke her gün çocuk bayramı olsa’ dedi. Çocukları ile birlikte şenliğe eğlenmeye gelen aileler keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyerek etkinliği düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.