EKONOMİ - 12 Temmuz 2019 Cuma 14:49

Hızlı Tren hattına liman bağlantısı önerisi

A
A
A
Hızlı Tren hattına liman bağlantısı önerisi

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "Çok geniş lojistik olanaklara sahip ÇOSB’de katılımcılarımızın demiryolunu kullanma imkanı yakında daha da artacak.

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "Çok geniş lojistik olanaklara sahip ÇOSB’de katılımcılarımızın demiryolunu kullanma imkanı yakında daha da artacak. Halkalı-Kapıkule hattı yenilenirken bölge sanayicileri açısından Tekirdağ Limanı’na bağlantı hayati önem taşımaktadır. Çift hatlı Çerkezköy-Kapıkule demiryolu projesine bu talebimizin de eklenmesini istiyoruz" dedi


İstanbul Sanayi Odasının 2018 verilerine göre hazırlamış olduğu ’Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden (ÇOSB) 18 sanayi kuruluşu yer aldı. ’İSO’nun En Büyük İkinci 500-2018’ listesine YÜNSA 23’üncü, Akım Metal 24’üncü, AKPLAS Plastik Kalıp 53’üncü sıradan girerek ÇOSB’den araştırmaya giren ilk üç firma oldu. İSO En Büyük İkinci 500 – 2017 araştırmasına ÇOSB’den 20 firma girmişti. İSO En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2018 listesinde ÇOSB’de faaliyet gösteren 20 firma kendilerine yer bulmuştu. Böylece İSO’nun 2018 verilerine göre hazırladığı Türkiye’nin en büyük 1000 firması listesine ÇOSB’den 38 firma girmiş oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2018 verileri esas alınarak hazırlanan “Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması” listesinde ÇOSB’den 31 firma yer almıştı.



Demiryolu bağlantısı şart


ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 50 yıldır aralıksız yayınladığı Türkiye’nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırmasını değerlendirdi. Sözdinler, "İSO’nun bu çalışması hem Türkiye ekonomisi, hem de ekonomiye yön veren şirketler hakkında ayrıntılı ve derinlemesine bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. İSO’nun En Büyük 500-2018 ve En Büyük İkinci 500-2018 çalışmalarında, yani Türkiye’nin en büyük 1000 firması içinde ÇOSB’den 38 firmanın yer bulması bizim için çok önemli bir gösterge. Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ’En Büyük 1000 İhracatçı-2018’ listesine ÇOSB’den 31 şirketin girdiğini de hatırlatmalıyım. Türkiye genelini kapsayan bu çalışmalarda daha çok katılımcımızın yer alması için var gücümüzle çalışıyoruz. ÇOSB olarak yatırımlarımızı katılımcılarımızın daha verimli, katma değeri yüksek ve karlı üretim yapmaları noktasında yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Dijitaj dönüşüm çabalarımızı uygulamalı olarak sürdürüyoruz. Çok geniş lojistik olanaklara sahip ÇOSB’de katılımcılarımızın demiryolunu kullanma imkanı yakında daha da artacak. Halkalı-Kapıkule hattı yenilenirken bölge sanayicileri açısından Tekirdağ Limanı’na bağlantı hayati önem taşımaktadır. Çift hatlı Çerkezköy-Kapıkule demiryolu projesine bu talebimizin de eklenmesini istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.