- 17 Mayıs 2022 Salı 19:13

Miniklerden ‘geri dönüşüm’ defilesi

A
A
A
Miniklerden ‘geri dönüşüm’ defilesi

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Malkara 75.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Malkara 75. Yıl İlkokulu ve Merkez Ortaokulu öğrencileri, çevreyi koruma ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacıyla atık materyallerden oluşan kıyafet defilesi yaptı.


Çevre Dostu 1000 Okul projesi ödülüne dahil edilen 75. Yıl İlkokulu ve Merkez Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri çerçevesinde örnek bir çalışma yürüttü. Çevreyi koruma ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacıyla atık materyallerden oluşan kıyafet defilesi yaptılar. Birbirinden ilginç fikirlerin ortaya çıktığı defilede kıyafetler beğenilerek renkli görüntüler oluştu. Etkinliğe gelen davetliler ise bu tür etkinliklerin tüm okullarda da olması gerektiğini belirttiler. Etkinlik, pilav günü ve gün boyu çeşitli aktivitelerle devam etmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile son buldu.


Etkinliğe, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, siyasi parti başkanları ve davetliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32