GENEL - 12 Aralık 2018 Çarşamba 15:23

Rus piyanist Tekirdağ’da konser verdi

A
A
A
Rus piyanist Tekirdağ’da konser verdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay’ın adı verilen Piyano Günleri, Rus piyanist Sofja Gülbadamova’nın muhteşem resitali ile sona erdi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay’ın adı verilen Piyano Günleri, Rus piyanist Sofja Gülbadamova’nın muhteşem resitali ile sona erdi.


Etkinliğin ilk gününde Gülsin Onay ve keman virtüözü Alexander Markov sahne almış ve salonu hıncahınç dolduran Tekirdağlı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatmışlardı. İkilinin konseri dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.


İkinci gün, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Türk piyano eserlerinin sayısını arttırmak ve sanatçıları üretime teşvik etmek amacıyla düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Piyano Beste Yarışması’nın final gecesine ev sahipliği yapmıştı. Finale kalan beş beste, Türkiye’nin en önemli piyano sanatçıları ve bestecileri tarafından değerlendirilerek eserlere ödülleri verilmişti.


Üçüncü gecenin konuğu Burçin Büke olmuş ve dünya literatüründen eserlerle kendi bestelerinin yer aldığı muhteşem bir repertuvarla dinleyicileri mest etmişti.


Dördüncü günün konuğu ise piyano duayeni, dünyanın yaşayan en önemli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Pierre Reach Tekirdağlı sanatseverlerle buluşmuştu. Reach, Schubert, Chopin, Liszt ve Schumann’ın eserlerinden oluşan repertuvarı ile büyük beğeni toplamıştı.


Beşinci gecede sahnede yine Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biri olan Gökhan Aybulus sahne almıştı.



Son günün performansı Sofja Gülbadamova’dan


6 gün süren Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri etkinliğinin son konuğu; dünya çapında birçok yarışmada birincilikler elde etmiş ve dünyanın en prestijli festivallerinde sahne almış Rus piyano sanatçısı Sofja Gülbadamova oldu. Sanatçı yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ile Tekirdağlı sanatseverlerin beğenisini kazandı.



Yakın dönem bestecilerin eserlerini seslendirdi


Gülbadamova, konserinin ilk bölümünde Ahmed Adnan Saygun’un İnci’nin Kitabı isimli eserinin I-İnci, VI-Ninni ve VII-Rüya bölümlerini, Edvard Grieg’e ait Şiirsel Manzaralar Op.3 No.1 ve Eski Üslupta Süit Op.40 (Holberg-Suite) eserinin Praeludium, Sarabande, Gavotte, Air ve Rigaudon bölümlerini ve Ernst von Dohnnyi’nin Eski Üslupta Süit Op. 24’ünün Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet ve Gigue bölümlerini seslendirdi.


Konserin ikinci bölümünde Johannes Brahms’ın Handel’in Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler ve Füg Op.24’ünü icra eden sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı.


Konserin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Piyano Sanatçısı Gülsin Onay birlikte sahneye gelerek Sofja Gülbadamova’yı performansından ötürü kutladılar.



"Süleymanpaşa’ya bir konser sahnesi kazandıracağız"


Başkan Eşkinat sanatçıya çiçek takdim ederek Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri’nin kapanış konuşmasını da gerçekleştirdi. Eşkinat, "Değerli sanatçımıza bu güzel resital için teşekkür ediyorum. Ayrıca onur konuğumuz olan ve dört yıldır bu organizasyonu birlikte yürüttüğümüz, fahri hemşehrimiz Gülsin Onay’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bu gibi etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için Süleymanpaşa’da uygun bir sahne olmaması bizim de eksikliğimizdir. Burada sizlerin huzurunda Gülsin Onay’a yakışır bir konser sahnesi yapmaya söz veriyorum" diye konuştu.



Onay, Piyano Günleri’nde emeği geçenlere teşekkür etti


Eşkinat’ın ardından söz alan Gülsin Onay da Süleymanpaşa’da her yıl kendi adına düzenlenen etkinlikten duyduğu mutluluğu yineleyerek, "Burada olmak bana her yıl daha büyük bir mutluluk veriyor. Önümüzdeki yıllarda yine birlikte olabilmek ümidiyle sizlere şimdilik veda ediyoruz. Bu organizasyonda emeği bulunan başta çok değerli Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Her gece burada bizlerle olan siz değerli seyircilerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Gülbadamova, kapanış konuşmalarının ardından yeniden sahneye gelerek bis parçasını seslendirdi. Gülbadamova’nın son notaları ile birlikte 6 gün süren ve Süleymanpaşa’yı sanatla bezeyen Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri, hafızalarda unutulmaz anılar bırakarak sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.