GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 10:24

Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

A
A
A
Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara ilçesinde inşa ettiği Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi için açılış töreni düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara ilçesinde inşa ettiği Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi için açılış töreni düzenledi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün gerçekleştirdi. Tesisin teknik bilgileri hakkında katılımcıları bilgilendiren Gürcün, "Bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi’nin açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 1-1 buçuk saat önce Sağlamtaş Mahallemizde TESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yenilenen İçme Suyu Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bugün Malkara Sağlamtaş Mahallesi’ne gerçekten pırıl pırıl bir arıtma tesisi yapılmış. Kendilerini kutluyorum. Belediyemiz, bu tesisin dışında kültür ve sosyal tesislerine, spor tesislerine gerekli önemi vermektedir. Bu tesisimiz, bölgedeki sosyal ve kültürel etkinliklere, nişanlara, düğünlere ve kurs faaliyetlerine ev sahipliği yapacaktır. Büyükşehir Belediyemiz, bu tesisin haricinde yine sosyal ve kültürel anlamda hizmet verecek olan 4 tane kültür merkezinin inşaat çalışmalarına devam ediyor. Malkara ilçemizde yine bu tesisin dışında bir tane çok amaçlı salon yatırım programımızda var. Büyükşehir Belediyemiz sanat ve kültürel etkinliklere verdiği değeri bu yatırımlarla göstermiş oluyor. Sanat ve kültüre destek anlamındaki yatırımların yanında, cemevleri, yüzme havuzları, okullar, kapalı spor salonları katlı otoparklar, otobüs terminalleri, sebze meyve halleri, su ürünleri toptancı hali, meydan düzenlemeleri, yaya üst geçitleri, büyük parklar, okul ve dini tesislerin bakımı gibi çok sayıda yatırımı bugüne kadar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Büyükşehir Belediyemize bağlı Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Etüt Projeler Daire Başkanlığımızda 50’ye yakın devam eden projesi var ve çalışmalar hızla devam ediyor. Bu iki dairemizin toplam yatırım maliyeti, 942 milyon 120 bin liradır. Tesisimiz, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşuyor. İnşaatımız 3 bin 79 metrekare alan üzerine inşa edildi. Kapalı alanımızın da toplamı bin 705 metrekaredir. Bu tesisin Büyükşehir Belediyemize maliyeti, 3 milyon 54 bin liradır. Bu tesisimizin projesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığının mühendisleri tarafından hazırlandı. Tesisimizde 535 kişilik çok amaçlı salon, 2 adet ofis, 3 adet eğitim salonu, düğün salonuna hizmet edecek mutfak, gelin odası, 27 araçlık otopark, peyzaj düzenlemeleri açık alanlar ve teknik alanlar bulunacak. Ben bu tesisin inşasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tesisin Malkaralı vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



“Malkara her türlü yatırımı hak ediyor”


Tekirdağ’a hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Bu tesisin ismini koyarken çok düşündük. Sonrasında Malkara Belediye Başkanımızla birlikte tesisimizin isminin Şehit Turgut Arslan olmasına karar verdik. Kıymetli şehidimiz Turgut Arslan’ın ismi zaten gönlümüzde ebediyen yaşayacak ama biz burada da isminin olmasını, gelecek nesillerinde şehidimizi tanımasını arzu ettik. Her gün ya bir açılış ya da bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Öğle saatlerinde de Sağlamtaş Mahallesi’nde TESKİ tarafından kapsamlı bir şekilde yenilenen İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Orada vatandaşlarımızın sağlığı açısından önemli bir hizmet gerçekleştirdik. Burada da bu tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Malkara her türlü yatırımı hak ediyor. İhtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Göreve yeni başladığımızda, Malkara ziyaretimde kara kara buradaki işlerin altından nasıl kalkacağımızı düşünüyorduk. Ama 4 yılda Malkara modern bir şehir görünümüne kavuştu. Bu başarının büyük payı ben ve Ulaş Başkanımızın değil, bizi bu görevlere layık gören örgütümüz ve kıymetli halkımızındır. Hizmet süremiz tamamlanmadan temelini atmış olduğumuz Et Kombina Tesisi’nin de açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Görev süremizin sonuna kadar Malkaralılara ne söz verdiysek, hepsini yerine getireceğiz. Ben bu tesisin bütün vatandaşlarımıza, Malkaralılara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı, büyük coşku eşliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tesisi gezerek teknik personelden tesis hakkında bilgiler aldı.


Malkara ilçesine bağlı Hacıevhat Mahallesi’nde gerçekleştirilen Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi’nin açılışına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesinin idari ve teknik personeli, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de amatör telsizciler günü kutlanıyor Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü özel bir etkinlikle kutladı. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, 18 Nisan Dünya Amatörler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Uluslararası Amatör Radyo Birliği (International Amateur Radio Union - IARU) 18 Nisan 1925 günü Pariste kuruldu. Uluslararası Amatör Radyo Birliği’nin kurulduğu gün “Dünya Amatör Telsizcilik Günü” olarak kabul edildi. Dünya üzerinde 3 milyondan fazla lisanslı amatör telsiz operatörü bulunuyor. 18 Nisan Amatör Telsizcilik Günü, dünya üzerinde amatör telsizcilik kuruluşlarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyoruz" dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut açıklamalarının devamında önümüzdeki yıl da Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını belirterek, "Amatör telsizciliği, iletişimin gücünü bireylerin ellerine veren önemli bir hobidir. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, amatör telsizcilerin rolü daha da önem kazanmaktadır. İletişim altyapısının sınırlı olduğu veya felaket durumlarında klasik iletişim kanallarının kapanabileceği durumlarda amatör telsizciler, iletişimi sürdürmek ve yardım etmek için kritik bir role sahiptirler. Ayrıca, amatör telsizcilik insanların teknik becerilerini geliştirmesine ve bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmasını sağlar. Bu hobinin yaygınlaşması, toplulukları bir araya getirir ve birçok insan için keyifli ve öğretici bir deneyim sunar" dedi. Targut,amatör telsizci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, Dernek kapılarının üye olan ya da olmayan, lisanslı tüm amatör telsizcilere açık olduğunu söyledi. Targut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte 18 Nisan Dünya Amatör Telsizcilik Gününü önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Kayseri Muhtarlardan Başkan Öztürk’e hayırlı olsun ziyareti Yahyalı’daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Esat Öztürk, yeni seçilen mahalle muhtarları ile tanışma imkanı buldu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti. Yeni dönemde mahalle muhtarlarıyla sık sık bir araya gelerek, işbirliği ve koordinasyonu artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Başkan Esat Öztürk konuşmasında, “ Her birinizi ayrı ayrı kutluyorum. 31 Mart yerel seçimlerini hep birlikte atlattık. Seçimi kazan 41 mahalle muhtarımız da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Sizin mahallenizdeki insanlara, bizimde tüm mahalledeki insanlara hem minnet hem de hizmet borcumuz var. Allah nasip ederse bunu hep birlikte yapacağız. Önceki dönemimizde gönlünü aldığımız muhtarlarımız oldu, alamadığımız muhtarlarımız oldu. İnşallah bu dönemimizde hep beraber eksiklikleri gidereceğiz. Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki sinir uçlarımız. İyi ki varsınız. Siz olmadan olmuyor. Bu dönemimizde imkânlarımız doğrultusunda sizlerin dertleri ile dertleneceğiz. İnşallah her mahallemizi ziyaret edip ihtiyaçları yerinde tespit edeceğiz. Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.
İstanbul Ticaret Bakanı Bolat: “Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi. Türkiye Tanzanya İş Forumu Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan’ın katılımı ile gerçekleşti. Forumda konuşan Bolat, “İki ülke arasında 1 milyar dolar ticaret hacminin belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizde söz konusu 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor. Tanzanya tarafı ise altın, elmas, kömür, kaju ve pamuk gibi bizlere tedarik edeceği çok önemli tarımsal ürünler var” dedi. “Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye ve Tanzanya’nın birbirine sunduğu çok önemli fırsatların olduğunu belirten Bakan Bolat, “Bu fırsatların arasında tarım, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörler büyük önem taşıyor. Tanzanya tarafında ise altın, elmas, kömür, kaju ve pamuk gibi bizlere tedarik edeceği çok önemli tarımsal ürünler var. Türkiye-Tanzanya arasında 2023 yılında 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimiz bu yıl 1 milyar dolar olarak belirlendi. İki ülke arasında çifte vergilendirilmenin önlenmesi anlaşması için maliye bakanlıklarına talepte bulunacak. Daha hızlı aksiyon alabilmek adına JETCO yeni nesil ekonomik taslak anlaşma metinlerini gönderip hızlandırma gerçekleştireceğiz. Müteahhitlik hizmetleri noktasında Tanzanya önemli fırsatlar sunmakta. Şu ana kadar 6.4 milyar dolarlık 14 adet projeyi üstlenen Türk müteahhitlerini tebrik ediyoruz. Türk müteahhitler Tanzanya’da yeni projeler üstleneceklerdir. Bu forum inşallah Türkiye-Tanzanya arasında hem siyasi alanında hem de ekonomik ticaret konusunda yeni bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.