GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 12:23

Süleymanpaşa ilçesinde Üst Geçit Projesi hizmete açıldı

A
A
A
Süleymanpaşa ilçesinde Üst Geçit Projesi hizmete açıldı

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerine inşa edilen üst geçit hizmete açıldı.

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerine inşa edilen üst geçit hizmete açıldı.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki üst geçit projesini tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları M. Zeki Gürdün ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, TESKi Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"Üstgeçidin yapılması, bölge halkı ve öğrencilerimizin can güvenliği için önemli ölçüde katkı sağlayacaktır"


Açılış töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün projeyle ilgili teknik bilgiler verdi. Gürcün konuşmasında, "Bu üst geçidin yapılması, bölge halkı ve öğrencilerimizin can güvenliği için önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Yaya geçidimizin taşıyıcı sistemi, özel çelik profilden oluşuyor. 63 metre uzunluğunda bir tüp geçidimiz var. Genişliği 2.6 metre, yerden yüksekliği 5.60 metredir. İstanbul istikametindeki ayağımızda bir asansörümüz var. 3 duraklı bu asansörün etrafını saran bir yaya merdivenimiz var. Bulunduğumuz taraftaki ayak ise topografya nedeniyle toprak üzerine oturtuldu. Üst geçidin güvenliği, içerisindeki önemli bir aydınlatma sistemi ve 18 adet güvenlik kamerasıyla sağlanacak. Köprünün her iki yüzeyinde 3.25 metre yüksekliğinde özel ledlerimiz var. Bu ledler sayesinde kayan yazı ve grafik animasyon gösterileri de yapmak mümkün olacak. Her türlü mesajları verme şansımız olacak. Üst geçitle ilgili çalışmalar yapılırken, bir yandan da Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız çevre ve peyzaj düzenlemelerini yaptı. Bu projenin yapımında emeği geçen yüklenici firmanın çalışanlarına, Etüd Proje Daire Başkanımıza, Fen İşleri Daire Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, bizleri daima destekleyen, önderlik yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Üst geçidimizin bölgeye, Süleymanpaşa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.



"Tekirdağ merkez ilçesi olarak buraya yakışır bir üst geçit yapmak istedik"


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Yaklaşık 1- 1,5 sene önce burada bir kaza oldu. Aileyi tanımıştım ve çektiği acıları gördüm. Bu acıların bir daha yaşanmaması için de talimat verdim. Süleymanpaşa Tekirdağ merkez ilçesi olarak buraya yakışır bir üst geçit yapmak istedik. Diğer çalışmalarımızı da bu düşünce ile gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak Aydoğdu Mahallesi’nde 66 kilometre altyapı yaptık. Şu anda en güzel içme suyunu vererek işi bilirdik. 20 Temmuzdan sonra sorunların hepsi çözülmüş olacak. Şimdi artık Süleymanpaşa’daki değişimi ve Tekirdağ il genelindeki değişimi daha iyi göreceksiniz. Tekirdağ Büyükşehir olalı 4 sene 2 ay oldu. Yapılan çalışmalarla Tekirdağ yaşanılabilir kentler listesinde 4’üncü sıraya yükseldi. Bundan sonra vatandaşların sosyal hayatını zenginleştirecek projelerle karşınıza çıkacağız. 30 Mart 2019’da sizlerin karşısına gelip, söz verdik yaptık diyeceğiz. Kararı yine vatandaşlarımız verecek. Şunu belirtmek istiyorum. Bu başarı ne Ekrem Eşkinat’ın ne de Kadir Albayrak’ındır. Bu başarı bizi buraya layık gören halkımızındır. Bu hizmetlerin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, herkesin gelecek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum" dedi.


Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi ve Başkan Albayrak ve katılımcılara üst geçit tanıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.