GENEL - 13 Mart 2019 Çarşamba 18:40

Süleymanpaşa’ya 3 yeni halk plajı

A
A
A
Süleymanpaşa’ya 3 yeni halk plajı

Süleymanpaşa Belediye Başkan Ekrem Eşkinat, 2017 yılında açtığı Kumbağ Mutlukent Halk Plajı’nın ardından 3 yeni halk plajı daha açacağını söyledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Ekrem Eşkinat, 2017 yılında açtığı Kumbağ Mutlukent Halk Plajı’nın ardından 3 yeni halk plajı daha açacağını söyledi.


Süleymanpaşa’da vatandaşların plaj talebi olduğunu söyleyen Eşkinat, "Deniz kenarındayız ve maalesef plajımız yok. Küçük bir plaj açtık. Sansasyon oldu. Plaja hasret kalmışız. Benim çocukluğumda 5-6 tane plaj vardı. Değirmenaltı, Dereağzı, Kumbağ, Barbaros, Topağaç. Ne oldu onlar? Şimdi hepsini tekrar geri getiriyoruz” dedi.


Yeni plajların ilkinin haziran ayında Altınova’da açılacağı ifade eden Eşkinat, “İlk yaptığımız Kumbağ Mutlukent plajından sonra Haziran ayında ikinci plajımızı da halkımızın hizmetine sunacağız. Bu seri ondan sonra devam edecek. Bu şehirdeki insanlara deniz kenarında yaşadığını hatırlatacağız. Tekirdağ’ın ilk halk plajı olan Kumbağ Mutlkent Halk Plajı 2017’de hizmet vermeye başladı. Plajlar halkındır dedik ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yenilerini ekliyoruz. Önce Erenyalı, ardından Kumbağ Limanı yanı ve hemen sonrasında da Barbaros Halk Plajlarını hazırlayıp Süleymanpaşalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.