GENEL - 21 Mayıs 2020 Perşembe 20:01

Testleri negatif çıkan ‘Kafalar’ karantinadan çıktı

A
A
A
Testleri negatif çıkan ‘Kafalar’ karantinadan çıktı

Brezilya’dan getirilip Tekirdağ’da karantinaya alınan 145 kişi arasında yer alan ünlü Youtuber grubu Kaflar üyeleri de 14 günlük sürecin ardından bugün tahliye oldu.

Brezilya’dan getirilip Tekirdağ’da karantinaya alınan 145 kişi arasında yer alan ünlü Youtuber grubu Kaflar üyeleri de 14 günlük sürecin ardından bugün tahliye oldu. Grup üyeleri yurtta kendilerine çok iyi bakıldığını, kafalarını dinlediklerini ve evlerine döndüklerinde projelerine devam edeceklerini söyledi.



Bir proje için Brezilya’ya giden Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin’in oluşturduğu ‘Kafalar’ gurubu, korona virüs nedeniyle farklı ülkelerden getirilen 145 kişi ile birlikte Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 14 gün süreyle karantina altına alınmıştı. Bugün karantina günleri dolan vatandaşlar gelen otobüslerle evlerine gönderilmeye başlandı. Yurtta bulunan Kafalar grubunun üyeleri de tahliye sonrası testlerinin negatif çıktığını ifade etti. Grup üyelerinden Fatih Yasin yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 14 gündür devletimizin bize tahsis etmiş olduğu yurtlarda kaldık. Çok memnunduk buradaki bütün ekip arkadaşlarımıza ve diğer arkadaşlarımıza çok özverili ve iyi davrandılar. Hepimiz negatif çıktı. Buradaki herkese teşekkür ederim. Şimdi evimize gideceğiz. Evde bir haftalık bir dinlenme sürecimiz olacak. Evimize geçtikten sonra projelerimizi yazıp başlayacağız” dedi.



“Kafamızı dinledik”


Bilal Hancı ise yaptığı açıklamada, “Çok sıkıcı geçmedi. Hem kafamızı dinledik. Zaten yoğun bir iş temposundan çıkmıştık. Arkadaşlarımızla birlikte bu zamanı iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Burada her şey çok iyiydi. Testimizde negatif çıktı. Brezilya’dan buraya kadar çalışan bütün yetkililere çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Tomruk yerine uyuşturucu taşımışlar Antalya’dan Karabük’ün Yenice ilçesine uyuşturucu madde getiren iki kişi yapılan operasyonla yakalanırken, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Erkan Yirmibeş (29) ve Samet Çalıkbaşı’ın (23) il dışından Karabük’e 78 YA 460 plakalı tır ile “uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği” ihbarı alan Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda, tır Yenice yol kontrol noktasında durduruldu. Şahısların üzerinde ve tırda yapılan aramada; 8.11 gram peçeteye emdirilmiş metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde, 2 adet uyuşturucu madde, 1 adet uyuşturucu olduğu değerlendirilen sentetik ecza hap, 42 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 3 adet çarşaf olarak nitelendirilen sigara sarma kağıdı ambalajı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi. Jandarma ekipleri ayrıca Gökhan Durmuş (30), Sezgin Acar (36) ve Hüsnü Gökhan Ayan’ın (23) da il dışından 54 GA 626 plakalı araç ile uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği bilgisi üzerine aracı kontrol noktasında durdurarak yaptıkları aramada, 4 gram esrar maddesi, 5 gram metamfetamin ele geçirdi.