GENEL - 25 Mart 2019 Pazartesi 14:10

Başkan Özcan; “Niksar’da çiniciliği yaygınlaştırmak ve ilçeyi çini şehri yapmak istiyoruz”

A
A
A
Başkan Özcan; “Niksar’da çiniciliği yaygınlaştırmak ve ilçeyi çini şehri yapmak istiyoruz”

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Çini Osmanlı sanatıdır.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Çini Osmanlı sanatıdır. Çok faydalı bir kurs olduğunu düşünüyorum, Niksar’da da çiniciliği yaygınlaştırmak ve ilçeyi çini şehri yapmak istiyoruz” dedi.


Tokat’ın Niksar ilçesinde Belediye ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan “Niksar Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları” çini sergisi büyük ilgi gördü.


Sergi açılışında konuşan ve kadınların aktif iş gücüne katılmalarını sağlama noktasında açılan bu tür kursların çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Özcan, Niksar Belediyesi olarak ev hanımlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Burada çok kıymetli hocalarımız var, hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Burada çini ile ilgili sergiyi gerçekleştiriyoruz, İnşallah diğer alanlarda takı, tekstil gibi birçok alanlarda bu sergileri yaparız diye düşünüyorum. Çini ile ilgili Niksar’da bayanlarımızın ilgi alakası çok fazla. Yeter ki bayanlar bu tür sanatlara yönelik çalışmalar yapsınlar biz belediye olarak her zaman onların yanındayız” dedi.


Başkan Özcan Niksar’da çiniciliği yaygınlaştırmak ve ilçeyi çini şehri yapmak için çalıştıklarını da belirterek; “Niksar Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarımız tarafından yapılan bu ilk sergi, özellikle çini üzerine yapılan bu sergiyi tüm Niksarlı hemşehrilerimi davet ediyorum, üç gün süreyle burası açık kalacak. Her şeyden önce Niksarlı hemşehrilerim burada kursiyerlerimiz olan bu hanımefendilerin yapmış olduğu el emeği göz nuru eserlere itibar etmelerini ve burayı doldurmalarını istiyorum. İnşallah bu emeklerinin karşılığı da Niksarlı hemşehrilerimin satın almasını arzu ediyorum. Bu emeklerin karşılığı bulsun. Biz iki yıldır Niksar Belediyesi meslek ve sanat edinme kurslarına milli eğitim müdürlüğümüz ve halk eğitim müdürlüğümüz bizlere tahsis etmiş olduğu kıymetli hocalarımızla çini hocalarımızla yaklaşık otuza yakın hanımefendiyle biz bu mücadeleyi veriyoruz. Yaklaşık 1,5 yıllık bir sürecin sonunda bu ürünler açığa çıktı. Gerçekten çok güzel bir noktaya geldiğini gördüm ve çok sevindim. Hanımefendileri ve kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Niksar’da çininin gelişeceğini de gözlemleyebiliyorum ve buna katkı sunmak içinde Niksarlı hemşehrilerimin bu sergiyi gezmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.


Kurs Hocası Ebru Hızar ise çini yapımının meşakkatli bir iş olmasına karşın kursiyerlerin yaptıkları eserleri gördüklerinde yüzlerinin güldüğünü belirterek "Buraya katılan kadınlarımız işlerini severek yapıyorlar onlar işlerini severek yaptıkça ben de zevkle çalışmaya başladım. Güzel eserler ortaya çıktıkça ve takdir gördükçe çalışma azmimiz daha da arttı. Ben onlardan çok memnunum. Burada iş öğrenmenin yanında hem ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar hem de boş zamanlarını değerlendirmiş oluyorlar. Bize bu noktada destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşüm desteği artırılmalı” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm desteğinin artırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon TL vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini ve evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek?” diye sordu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapmak isteyen depremzedelere verdiği 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi desteğinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem 11 ili etkiledi ancak Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ı daha derinden etkiledi. Ayağa kalkma mücadelesi veren şehirlerimiz için bugüne kadar verilen desteler için devletimize müteşekkiriz ancak yeterli değil. Yerinde dönüşüm için verilen 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi, yani toplam 1,5 milyon TL’lik destek yeterli değil. Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini, evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek. Üstelik enflasyonist bir zeminde bu destek her geçen gün eriyor. İnşaat maliyetleri ortada, seçimden sonra doların yükseleceği yönünde spekülasyonlar var. Buna bağlı olarak inşaat malzemesinde yine bir artış olacaktır. Dolayısıyla 1,5 milyon TL desteğin yetersiz kaldığını ve günümüz maliyetlerine göre yeniden belirlenmesinin şart olduğunu bir kez daha yineliyoruz” dedi.
Bursa Mustafa Bozbey: “İnegöl’ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz” Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “İnegöl’ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istiyoruz. İnegöl-Kestel arasında da banliyö treninin işliyor olması gerekiyor” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Burada İnegöl’ün sorunlarına değinen Bozbey, “Mobilya sanayisi önemli. 2019’da da söyledim ama o günden bugüne hiçbir değişiklik olmadı. Nitelikli ve İnegöl’e yaraşır bir fuar alanı ihtiyaç var. Uluslararası rekabet üst düzeyde. Mobilyacı esnafımızın bu konuda büyük emeği ve çabası var. Uluslararası ilişkiler kurarak burada gençlerin yetişmesini sağlamamız gerekiyor. Bu konuda da projemiz var. Bugüne kadar bu konuda adım atan bireysel bazı fabrikalar oldu ama bunu bütünsel düşünmek lazım” şeklinde konuştu. “Kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz” “Gençlerin dizayn ve tasarım konusunda daha ön plana çıkacak bilgi birikimine sahip olması gerekiyor” diyerek sözlerini sürdüren Mustafa Bozbey, “Bu sayede de çok daha farklı ürünlerin ortaya çıkması söz konusu olacak ve daha fazla ihracat yapacağız. Daha fazla ihracat demek bu ülkeye daha fazla döviz girmesi demektir. Birçok gencin de daha fazla kazanması demektir. Bunları yapmak zorundayız. Onun için sizlerden ricam tanıdıklarınıza, iş insanlarına, dostlarınıza bizi anlatın. Bizim niyetimiz kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmek. Nilüfer’de bunu nasıl başardıysak hiç merak etmeyin İnegöl’de de başaracağız. Ali başkan ile birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı. Sanayi ile merkezi arasında raylı sistem İnegöl’ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanıştıracaklarını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “İnegöl-Kestel arasında da banliyö treninin işliyor olması gerekiyor. BursaRay’a binecek Kestel’e gelecek, Kestel’den İnegöl’e gelecek. Bunun gibi projeler ile İnegöl daha fazla gelişecek. İnegöl insanı daha fazla ve ucuza hareket etme kabiliyeti olacak ve Görükle’ye kadar kesintisiz ulaşımı da sağlamış olacağız. Projelerimiz hazır. İnegöllülerden destek bekliyoruz. Sizlerden isteğimiz bu değişimi yapalım. Bu değişim İnegöl’den başlasın. Bursa’yı sarsın istiyorum. Bursa 4 milyon nüfusa yaklaşmış ama üretim kabiliyeti ve önemli gelirlere sahip bir kent. Yeter ki siz çalmayın çırpmayın. Çünkü çocuklar için yapılan her proje, her hizmet büyükler için de geçerlidir. Çocuklar bizim geleceğimizi oluşturuyor. Onların iyi yetişmesi, nitelikli mahallelerde oturması, sosyal, kültürel ve spor alanları olan yerlerde yetişmesi bizi en büyük arzumuz ve isteğimiz” diye konuştu.