YEREL HABERLER - 19 Ekim 2015 Pazartesi 15:26

Dereboğazı İçme Suyu Gölet Çalışması Başlıyor

A
A
A
Dereboğazı İçme Suyu Gölet Çalışması Başlıyor

Tokat’ın Zile ilçesinde Dereboğazı içme suyu gölet çalışmaları başlıyor.
AK Parti Tokat Milletvekili adayı Zeyid Aslan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’i makamında ziyaret etti. Zeyid Aslan ziyarette Zile’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Dereboğazı İçme Suyu Barajı yapım çalışmasına başlandığını açıkladı. Aslan, “7 Haziran seçim sonrası Türkiye bir belirsizlik yaşıyor. İnşallah 1 Kasım’da Türkiye’nin bu belirsizliğini ortadan kaldırıp yeniden istikrarlı bir ortamı sağlayacak bir seçimi yapacağız. Planlamasından itibaren takip ettiğimiz yapım ihalesi tamamlanan Dereboğazı Barajımızın bugün fiilen inşaatına başlanmış olması bizler için çok büyük mutluluk verici. Zile’nin içme suyu sıkıntısını biliyoruz. Dereboğazı Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte Zilemizin çok uzun yıllara sahip içme suyu sorunu ortadan kalmış olacak. Zile-Turhal arası duble yol çalışması da geçen yıl tamamlanmış ve kamulaştırma işlemleri uzun sürdüğünden dolayı şu anda onun da yapımına başlanmış olması iki tane büyük projenin yapımına başlanmış olduğunu görmek bizler için çok büyük mutluluk. Ama her şeyden önemlisi Türkiye’mizin huzur ve birliği inşallah istikrar zafiyetine uğramış 1 Kasım yeniden istikrarını sağladığı siyasi zafiyetini ortadan giderdiği güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 2023 hedeflerine 1 Kasım’da milletimizin güçlü iradesiyle ulaşmaya devam edecektir” dedi.
Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de, “Şu anda ileriye dönük 100 yılın sorununu çözüyoruz. İlçemizin nüfusu 100 bin olduğunda su ihtiyacı olmayacak. İlçemize arıtılmış su vereceğiz. Her yıl 1 milyon 200 bin TL elektrik parası ödüyoruz. Yaptığımız bu içme suyu göleti tamamlandığında bu para belediyemizin kasasında kalmış olacak” diye konuştu.
Ziyarete İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, televizyon yapımcısı Bekir Develi, Şakir Özbek, AK Parti Zile İlçe Başkanı Akif Seçkin ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.