GENEL - 29 Aralık 2018 Cumartesi 10:52

Eski otomobil lastikleri kedi yuvasına dönüştü

A
A
A
Eski otomobil lastikleri kedi yuvasına dönüştü

Tokat’ta bir hayvan sever sokak kedilerinin üşümemesi için eski araç lastiklerinden yaptığı barınağa "kedi apartmanı" adını verdi.

Tokat’ta bir hayvan sever sokak kedilerinin üşümemesi için eski araç lastiklerinden yaptığı barınağa "kedi apartmanı" adını verdi.


Kış mevsimin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte soğuyan havalardan etkilenen sokak hayvanları arasında yer alan kediler için hayvan sever Fatma Esin Tuna harekete geçti. Kullanılmayan eski otomobil lastiklerini sanayi çarsısında eşinin yardımı ile kestirerek pencere açtıran Tuna, lastiklerin arasında tahta parçalar yaptırdı. Behzat Bulvarındaki apartman dairesinin çevresindeki kediler için kaldırım kenarına 4 lastiği üst üste koyarak içlerine eski çarşaf ve kıyafetler koydu. “Kedi apartmanı” adını verdiği kedi yuvalarının artması temennisinde bulunan Tuna, insanlarla iç içe olan kedilerin şehir merkezlerinde yağışlardan ve soğuktan korunacak yer bulmakta zorlandığını ifade ederek, “Kediler yiyecek sorunu yaşamıyor. Esnaflar, lokantalar yemek veriyor. Ama kediler üşüyorlar, arabaların çevresine sığınıyorlar. Bu nedenle eski otomobil lastiklerinin eşim sanayide kestirdi. Apartmanın önündeki bu alana kedi apartmanını yaptık. Her apartman önüne yapılmalı. Kaçak yapımı bilemiyorum ama umarım belediye ekipleri bu kedi apartmanını buradan kaldırmaz” dedi.


Lastiklerin içerisinde kedilerin soğuktan korunması rahatça uyuması için eski kıyafetleri serdiğini ifade eden Tuna, “Lastiklerin içerisini minderlerle dolduracağım daha sıcak olması için. Şimdilik bu kadar yapabildim” diye konuştu. Hayvan sevenlerde soğuk havalardan kedilerin korunması için yapılan çalışmanın duyarlılık örneği olduğunu kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.