GENEL - 10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:20

İş yerini keneler bastı korkudan dükkanına giremiyor

A
A
A
İş yerini keneler bastı korkudan dükkanına giremiyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde sanayi sitesinde bir iş yerini basan keneler, iş yeri sahibine korku dolu anlar yaşattı.

Tokat’ın Niksar ilçesinde sanayi sitesinde bir iş yerini basan keneler, iş yeri sahibine korku dolu anlar yaşattı. Kene mağduru Necati Kelkit, 3 gün boyunca iş yerine giremediğini söyledi.


Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye’deki kene vakaları da artmaya başladı. Niksar küçük sanayi sitesi içerisinde bir işyerini keneler bastı. Niksar küçük sanayi sitesi içerisinde yangın söndürme tüpü dolumu işi yapan Necati Kelkit adlı esnaf, işyerini basan keneler yüzünden korku dolu günler yaşıyor. Tiner dökerek kenelerin çıktıkları bölgeyi ateşe veren Kelkit, “Dükkan içerisinde kenelerin çıktıkları yerleri ateşle verdim. Şimdilik kayboldular ilaçlama da yapılacak ama bir anda hepsi nasıl kaybolur tedirginim ve korkuyorum. İş yerimde sürekli başım önde eğik vaziyette çalışmak beni tedirgin ediyor” dedi.


Yüzlerce kenenin iş yerini basmasıyla şok olduğunu belirten Necati Kelkit, “Sabah Tokat’a gitmiştim akşama doğru tekrar Niksar’a döndüm iş yerime girdim yorgundum. İçeride biraz dinlendikten sonra tüp siparişleri vardı onları arabaya yükledim kapıdan çıkarken yerde karartı gördüm ilk başta karınca sürüsü sandım ezmemek için üstlerinden geçtim, geri döndüğümde bir baktım karınca değil kene. Önce ne yapacağımı şaşırdım, bir kısmını öldürdüm ve sanayideki esnaf arkadaşları çağırdım. Arkadaşlar geldiler onlarla birlikte kenelerin bir kısmını öldürdük ama çok fazlaydı ve etrafa kaçışanlar oldu. Duvardaki çatlakların arasına girenler oldu, sonra burada bir kütük vardı onun üzerinde çok fazla kene vardı kütüğü aldım dışarı attım ve oraya yayıldılar. Daha sonra iş yerimin kapsını kilitleyip çıktım. Ertesi gün sabah iş yerime döndüğümde yine aynı manzara ile karşılaştım korkunç bir manzara idi her tarafta keneler vardı. Gittim tiner aldım kenelerin üzerine döktüm ve ateşe verdim. Daha sonra sanayi kooperatifinin yönetimine gidip durumu anlattım ve dilekçe yazdık ve Kaymakamlığa dilekçeyi verdik. Kaymakamlıkta dilekçeyi acil olarak Halk sağlığı ve belediyeye havale etti. Bu arada 15 civarında keneyi toplayıp kavanoza koyarak belediyeye ve ilçe tarım müdürlüğüne götürüp gösterdik. Sanayinin bence komple ilaçlanması gerekiyor, etrafta gezen başı boş köpeklerin de bence toplanması gerekiyor sonuçta köpekler de taşıyıcı olabilir” dedi.


İş yerinde başı önde sürekli yere bakarak çalıştığını söyleyen Kelkit, “Ben burada çalışırken sürekli başım yerde geziyorum. Bireysel olarak ilaçlama yaptık ama ne çare. Tedirginim buna bir çözüm bulunmasını ve yetkililerin ilgilenmelerini bekliyorum. İş yerime girdiğimde tereddütle giriyorum, zaten 3-4 gün iş yerimi hiç açamadım mağdur durumdayım” diye konuştu.


Öte yandan sanayi esnafları da ilk defa böyle yoğunlukta keneler gördüklerini ve şaşkın olduklarını belirterek yetkililerin bir an önce duruma çözüm bulmaları gerektiğini ifade ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.