GENEL - 18 Haziran 2019 Salı 17:23

Tokat’a, turizm ve tanıtım çalışma grubu oluşturuldu

A
A
A
Tokat’a, turizm ve tanıtım çalışma grubu oluşturuldu

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade ederek, “Herkes taşın altına elini koymalı ve bu güzel şehrimiz her anlamda değer kazanmalıdır” dedi.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade ederek, “Herkes taşın altına elini koymalı ve bu güzel şehrimiz her anlamda değer kazanmalıdır” dedi.


Tokat Kent Konseyi Başkanlığının Genel Kurulu seçimlerinde yeniden başkan seçilen Abdullah Gürbüz yeni yönetimle birlikte çalışma grupları oluşturdu. Bu kapsamında kurulan Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu ilk toplantısını kent konseyi salonunda yaptı. Tokat Kent Konseyi olarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade eden Başkan Gürbüz, “Çeşitli gruplar oluşturarak şehrimiz için neler yapabiliriz, şehrimizin turizmini nasıl canlandırabiliriz ve Tokat’ımızı nasıl dünyaya açabiliriz konularında çalışmalar yapmaya başlayacağız. Ben sen davası gütmeden biz olmak için bu gruplarımızı oluşturduk. Herkes taşın altına elini koymalı ve bu güzel şehrimiz her anlamda değer kazanmalıdır”dedi. Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ise, Tokat’ın tanıtılması ve daha iyi yerlere gelmesi için yapılacak olan çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.


Tokat Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu Başkanı Süleyman Üzümcü ise tamamen gönüllülük esasına dayanarak Tokat’ın turizm ve tanıtımında aktif olarak görev almak için hazır olduklarını dile getirdi. Konuşmalar sonrasında gerçekleşen toplantıda Tokat’ın tanıtımı ve turizminin canlandırılması için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunularak, en kısa zamanda bu projelerin hayata geçirilmesi kararı alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.