GENEL - 13 Eylül 2019 Cuma 17:16

Tokat’ta 10 bin kişilik aşure ikramı

A
A
A
Tokat’ta 10 bin kişilik aşure ikramı

Tokat Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısı ile 10 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.

Tokat Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısı ile 10 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.


Tokat Belediyesi tarafından Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde vatandaşlara kayısı, incir, nohut, fasulye gibi 20 çeşit malzemeden yapılan aşure ikram edildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin katıldığı etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte konuşma yapan Başkan Eroğlu, Muharrem ayının birçok farklılıkları da içinde barındıran bir ay olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Eroğlu, “Bizler biriz beraberiz kardeşiz. Her ne olursa olsun bu topraklara ayrılık tohumları ekmek isteyenlere, fitne fesat katmak isteyenlere, kardeşlik kavgasını bekleyenlere karşı bir ve birlikte olmalıyız. Tokat Anadolu’nun mayasıdır. Bütün farklı unsurları içerisinde barındırdığı halde çatışmasız bir şekilde kardeşçe bu zamana kadar gelmiş bir şehir Tokat. Muharrem ayı vesilesiyle, aşure günü münasebetiyle rabbim kardeşliğimizi daim etsin. Nice böyle güzel programlarda buluşmak dileğiyle." dedi.


Başkan Eroğlu’nun konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik tarafından dua okundu. Daha sonra vatandaşlara Başkan Eroğlu ve beraberindekiler tarafından aşure ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure kısa sürede tükendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.