KÜLTÜR SANAT - 22 Mart 2021 Pazartesi 16:03

Tokat’ta tarihi sokaklar turizme kazandırılıyor

A
A
A
Tokat’ta tarihi sokaklar turizme kazandırılıyor

Tokat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırma projesi kapsamında Bey Sokak, Beyhamam Sokak ve Halit Sokak’ın yanı sıra tarihi Behzat Caddesinde çalışma başlattı.

Tokat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırma projesi kapsamında Bey Sokak, Beyhamam Sokak ve Halit Sokak’ın yanı sıra tarihi Behzat Caddesinde çalışma başlattı.


Tokat’ta tarihi sokakların restore edilerek turizme kazandırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kentte devam eden çalışmaları Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, teknik ekibi ile yerinde inceledi. Tokat’ın sembol noktalarını restore ederek ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Eroğlu, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız meydan çalışmaları, son yıllarda yapmış olduğumuz sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile o eski Tokat’ın en güzel caddeleri, sokakları gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunun devamında da Behzat caddemiz, önceden Bağdat Caddesi dediğimiz bölgede de çalışmalarımıza başladık. Burası Tokat’ın eskiden kalbi olan bölgelerimizden birisiymiş. Çalışmamızın ilk etabını; önce kaldırımlarını, alt yapısını akabinde döşeyeceğimiz küp taşlar ile kısa sürede bitireceğimizi öngörüyorum. Yani 20 gün gibi bir süre içerisinde alt yapı anlamında ki çalışmaları tamamlayacağız. Sonrasında ise burada içlerinde tescilli binada bulunan yaklaşık 50 binamızın cephe düzenleme ve restorasyon çalışmalarını yürüteceğiz. Tek tip camekan ve levhalar ile çok güzel bir alanı Şehrimize kazandıracağız. Yine aynı şekilde esnaflarımızda daha göze hoş gelen mekanlarda faaliyetlerine devam etmiş olacaklar” dedi.


Bey sokağında yapılan çalışmaların yüzde 50’sini de tamamladıklarını belirten Başkan Eroğlu, “Yine aynı şekilde bu bölgemizin yanında bulunan Beyhamam Sokak’ımızda da çalışmalarımız devam edecek. Tabi özellikle bu bölgemizde büyük bir alt yapı problemimiz vardı. Şimdi ise hem alt yapısını, hem de üst yapısını baştan yapıyoruz. Ve en geç mayıs ayına kadarda burayı tamamlamış olacağız. Biz Behzat Bölgemizi çok önemsiyoruz. Burası içerisinde Saat Kulesi’nin, Yüksek Kahve’nin, Behzat Camii’nin, Mevlevihane’nin ve birçok sivil mimarinin olduğu bir bölge. Saat Kulesi Meydanımızı, Demokrasi Meydanımızı da yine bu bölgede hayata geçireceğiz. Arzumuz 2022 sonunda bu 2 projemizi de tamamlamak. Şimdiden bu güzelliği hayal edebiliyorum. Birlikte, çok güzel bir Behzat’ı oluşturacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.