GENEL - 29 Mayıs 2020 Cuma 16:48

Yavru Karaca, doğal yaşam alanına bırakıldı

A
A
A
Yavru Karaca, doğal yaşam alanına bırakıldı

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Alan köyü yakınlarında bulunan yavru karaca doğal yaşam alanına bırakıldı.

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Alan köyü yakınlarında bulunan yavru karaca doğal yaşam alanına bırakıldı.


Erbaa ilçesine bağlı Alan köyü ormanlık alanında vatandaşlar tarafından karaca yavrusu bulundu. Köy Muhtarı Mehmet Yağcı tarafından korumaya alınan karaca yavrusu Erbaa Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Erbaa Orman İşletme Müdürlüğünde biberonla süt verilerek beslenen yavru karaca tekrar bulunduğu yere götürülerek bırakıldı. Kendisini ormanlık alana bırakanların peşinden bir süre ayrılmak istemeyen karaca daha sonra ormanlık alanda uzaklaşarak gözlerden kayboldu.



Yavru Karaca bulunduğunda dikkatli olun uyarısı


Erbaa Orman İşletme Şefi Mevlana Aydın, ormanlık alanda yaban hayvanı yavrusu bulunduğunda dikkatli olunmasını tavsiye ederek, “Ormanlık alanda eğer bir karaca yavrusu bulduysak annesi muhakkak oradadır. Annesi insanlardan dolayı o alanda uzaklaşmış olabilir. Biz eğer bu yavruları alıkoyarsak anne ile yavruları ayırdığımız zaman bakımlarını üstlenemeyiz. Vatandaşlarımız yavru karaca ile karşılaşırsa bir müddet o alandan uzaklaşsınlar, yapacakları işleri ertelesinler. Bu nedenle bize yavru karaca getirildiğinde sağlık sorunu yoksa tekrar biz bulunduğu yerde doğaya salıyoruz. Bu yavrunun bir sağlık sorunu yoktu. Annesi ile buluşması için doğaya bıraktık. Kimsenin bir tereddüttü olmasın hiçbir canlı yavrusunu doğada terk etmiyor. Sadece biz onların doğal yaşam alanlarına müdahale etmeyelim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.