SPOR - 12 Nisan 2023 Çarşamba 17:04

Uğurcan Çakır: "A Milli Takım’da kesilmeyi hak etmedim"

A
A
A
Uğurcan Çakır: "A Milli Takım’da kesilmeyi hak etmedim"

Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır, Beşiktaş müsabakasının kötü gidişatı durdurmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır, Beşiktaş müsabakasının kötü gidişatı durdurmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Çakır ayrıca, A Milli Futbol Takımı’nda kalede kesilmeyi de hak etmediğini söyledi.


Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu sezon yaşadıkları süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Uğurcan Çakır, "Aslında geçen sene çok önemli başarılar imza attık. Bu sezon çok arkadaşımız aramıza katıldı. Uyum yakalamada zorlandık. Kötü sonuçlar oldukça motivasyonunuz ve özgüveniniz azaldı. Mental olarak bu dönemde zorluklar yaşıyoruz" dedi.



"Beşiktaş maçı kötü gidişata dur demek için önemli bir fırsat"


Hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili konuşan Çakır, "Arkadaşlarımızın iyi niyetinden şüphemiz yok. Birçok maçta iyi oynayıp kaybetmiştik. Beşiktaş maçının konsantrasyonu ayrı olacak tabi. Takımda herkes bu maçın motivasyonun farkında. Kötü gidişata durma demek için önemli bir fırsat. Kötü gidince herkes bir birinden sorun arıyor. Ben hiç bir zaman bu yolu düşünmedim. Arkadaşlarımızın yanında olmaktan onlar için mücadele etmekten vazgeçmedim. Uyum konusunda sıkıntılar yaşadık" diye konuştu.



"Takım kötüyse siz de kötüsünüzdür"


Bireysel performansıyla ilgili olarak ise başarılı kaleci, "Bu sezon 5. sezonumu tamamlıyorum. 4 sezondur iyi performanslar sergiliyorum. Sezon başları benim için zor oluyor. Sonrası iyi performans sergiliyorum. Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlığım beni etkiledi. Kopenhag maçında sakat oynamam beni etkiledi. Çok ağır eleştirilecek bir şey yok. Takım kötüyse sizde kötü oluyorsunuz. İyi olurken de tek başınıza bir şey başarmış olmuyorsunuz. Kötü gidişin sorumlusu bence herkes" ifadelerini kullandı.



"Avrupa’yı her zaman hedefliyorum"


Her zaman Avrupa hedefi olduğunu belirten Çakır, "Avrupa’yı her zaman hedef koyuyorum. Sözleşme imzaladıktan sonra gitmek istiyor diye söylüyorlar. Bir çok teklif geldi ama benim nasıl bir duruş sergilediğimi biliyor başkanlarımız. Trabzonspor menfaatine göre hareket edeceğimi her zaman söyledim. Şehrimi ve takımımı çok seviyorum. Bu takım için sonuna kadar mücadele ederim. Gelen teklif olursa gidebilirim hangi lig olduğu önemli değil" şeklinde konuştu.



"Vitor Hugo’yu çok iyi anlıyordum"


Vitor Hugo’nun ayrılışıyla ilgili de konuşan Uğurcan Çakır, "Vitor Hugo’nun ne yapacağını çok iyi anlıyordum. Ne zaman, nerede, neler yapacağını biliyordum. Nerede hata yapacak, nerede yapmayacak anlıyordum. Hugo’ya saha içinde çok güveniyordum. Edgar ile iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Trabzonspor’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tandem sürekli değişiyor ama orijinal tandemi bulacağız. Sezonda bitiyor" değerlendirmesinde bulundu.



"A Milli Takım’ın kalesinden kesilmeyi hak etmedim"


A Milli Takım’da kalede yaşanan değişiklikle ilgili olarak ise Çakır, "Ligdeki performansa göre mi orda oynatılıyor yoksa milli takımdaki performansa göre mi oynatılıyor onu çözemedim. Çünkü milli takımda son oynadığım maçlarda kötü bir performans sergilemedim ve kesilmeyi hak etmedim. Ligdeki performans göreyse takımlarında oynamayana oyuncular orda ilk on bir oynadı. Orayı çok anlayamadım" açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İşeri’den buruk bayram mesajı Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, İslam coğrafyasında yaşanan acılara ve Gazze’deki zulme dikkat çekerek, "Yüreğimiz yangın yeri, bu bayramı boynu bükük ve buruk karşılıyoruz" dedi. Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, Kurban Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren müstesna günler olduğunu belirten İşeri, başta Gazze olmak üzere İslam dünyasının maruz kaldığı acılar nedeniyle bu bayramın sevinçten ziyade hüzünle karşılandığını vurguladı. İslam coğrafyasının zorlu bir imtihandan geçtiğini ifade eden Başkan Mustafa İşeri, "Bizleri bir Kurban Bayramı’na daha ulaştıran Yüce Mevla’ya hamdolsun. Ancak ne yazık ki, İslam coğrafyasının dört bir yanından yükselen feryatlar, özellikle de aylardır Gazze’de gözlerimizin önünde yaşanan soykırım ve vahşet, bayram sevincimizi gölgelemektedir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın gölgesinde, kundaktaki bebeklerin, masum sivillerin katledildiği, insanlığın sustuğu bir dönemde bayramı hakkıyla ve coşkuyla kutlamamız mümkün değildir. Gazze’deki mazlum kardeşlerimizin acısı, bizim de canımızı yakmaktadır" şeklinde konuştu. Müslümanların küresel ölçekte yalnızlığa itildiğini ve İslam dünyasındaki parçalanmışlığın bu zulümleri körüklediğini belirten İşeri, "Bugün karşı karşıya olduğumuz en acı gerçek, İslam coğrafyasındaki dağılmışlık, parçalanmışlık ve neticesinde Müslümanların içinde bulunduğu o derin yalnızlık hissidir. İki milyara yakın nüfusuyla devasa bir potansiyele sahip olan İslam alemi, ne yazık ki tek bir ses, tek bir yürek olamamanın bedelini ödemektedir. Dünyanın egemen güçleri bu dağınıklıktan cesaret alarak mazlumların üzerine çökerken, Müslümanlar, yalnızlığın ve sahipsizliğin kıyısına itilmiş durumdalar. Bu yalnızlık ve parçalanmışlık, kalbimizi Gazze’deki bombalardan daha fazla acıtmaktadır. Bu bayram vesilesiyle, tüm İslam dünyasının bir an evvel silkinmesini, birlik ve beraberlik içinde kenetlenmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. Kurban Bayramı’nın paylaşma ve yakınlaşma ruhuna vurgu yapan Başkan İşeri, "Kurban, sadece bir ibadet değil; Allah’a, hakka, adalete ve birbirimize yakınlaşmaktır. Bu mübarek günlerin, İslam coğrafyasındaki uyanışa, Müslümanların yalnızlığının son bulmasına ve mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kahtalı hemşerilerimiz ve meslektaşlarımız olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; huzur, barış ve adalet dolu bir dünya temenni ediyorum" dedi.
Adıyaman Binlerce yıllık rüzgar ve su erozyonuyla ortaya çıkan doğal güzellik Adıyaman’da binlerce yılda rüzgar ve su erozyonuyla oluşan 200 hektarlık alan farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Adıyaman-Şanlıurfa Karayolu Kuyulu Köyü yakınlarında yer alan bu alan killi kireç taşı yapısıyla kendini diğer bölgelerden ayırıyor. Marnlı kireç taşının açık krem/beyaz tonlarındaki rengi ile rüzgarın şekillendirdiği kıvrımlar, estetik, mistik bir manzara sunuyor. Doğa olaylarıyla aşınması sonucu, dalgalı yer şekilleri, kendine has mikro-kanyonlar ve sırtlar oluşturan arazi, coğrafi açıdan nadir görülen kırgıbayır oluşumları meydana geldi. Killi-kireçli (marnlı) ana kayaçların binlerce yılda su ve rüzgar erozyonuyla ayrışmasıyla meydana gelen bu doğal güzellik sıra dışı yer yüzü şekilleriyle doğa tutkunlarını cezbederken, jeolojik yapısıyla bilim insanlarının da ilgisini çekti. 1998 yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresinin destekleri ile Tema Vakfı tarafından, erozyonun önüne geçmek için bitkilendirmek için proje hazırlanarak 2000 yılında uygulandı. Adıyaman-Şanlıurfa yolunu kullanan sürücülerin de dikkatini çeken bu jeolojik mirasın eko-turizme kazandırılması bekleniyor. Bölgeyle ilgili bilgi veren Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tema Vakfı Temsilcisi Ahmet Çelik, "Burada görmüş olduğunuz tabi yapı ortalama 10 bin yıl ile 50 bin yıl geçmişe dayanan özellikle toprak ve su erozyonunun etkisiyle ve sonra ki aşamada fiziksel, kimyasal, biyolojik ayrışmayla birlikte bu günki pozizyona gelmiş. Yıllardan beri su ve rüzgar erozyonuna maruz kalmış bir alanı görmektesiniz. Dolayısıyla 1998 yılında Tema yürütücülüğünde, GAP İdaresi desteğinde yürütülen bir proje ile burada erozyon kontrol projesi uygulandı. Ortalama yaklaşık 200 hektarlık bir alanı kapsamakta ve 20 yılın sonunda, özellikle yapmış olduğumuz araştırmalarda organik madde miktarının arttığını gördük, tespit ettik. Ve koruma önlemleriyle toprak kalitesinin arttırılmış olduğunu burada saptamış olduk" diye konuştu. (CK-LO-Y)