GENEL - 10 Temmuz 2018 Salı 13:04

12 çiftçi Süt Sığırcılığı sertifikası aldı

A
A
A
12 çiftçi Süt Sığırcılığı sertifikası aldı

Trabzon’nun Akçaabat Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik olarak başlatılan Süt Sığırcılığı Eğitimi’nde kursu başarı ile bitiren 12 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Trabzon’nun Akçaabat Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik olarak başlatılan Süt Sığırcılığı Eğitimi’nde kursu başarı ile bitiren 12 kişi sertifika almaya hak kazandı.


Akçaabat Belediyesinin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlediği kursta Veteriner Hekim Hüseyin Özel tarafından 2 hafta süren 80 saatlik yoğunlaştırılmış bir eğitim verildi. Kurs sonunda eğitime katılan 13 kişiden 12’si sertifika aldı.


Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Önder Karadeniz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Türkoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım ve kursiyerler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı yaptı. Tören de konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, süt sığırcılığının sosyo-ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek insanların sağlıklı ve dengeli beslenebilmeleri için hayati öneme sahip hayvansal proteinlerin belli başlı kaynaklarından biri olan sütün üretiminde en büyük payın süt ineklerine ait olduğunu vurguladı.


Akçaabat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine dikkat çekerek Belediye olarak çiftçiye her zaman imkanlar ölçüsünde destek olunduğunu söyleyen Akçaabat Beldiye Başkanı Şefik Türkmen, “Yakın çevredeki belediyelerden farklı olarak çiftçimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için Akçaabat Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Yılın her dönemi çeşitli eğitim programları düzenliyoruz. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda organik yaşama dönmek için tarım ve hayvancılığı ayakta tutabilmemiz gerekmektedir. Bu konuda çiftçilerimize büyük görev düşüyor. Biz de Belediye olarak bu konuda imkanlarımız ölçüsünde tüm destekleri sağlıyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.