POLİTİKA - 12 Ocak 2019 Cumartesi 13:52

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı Sait Gürsoy: “Gönül belediyeciliğini esas alarak çalışacağız”

A
A
A
AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı Sait Gürsoy: “Gönül belediyeciliğini esas alarak çalışacağız”

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı Sait Gürsoy, gönül belediyeciliğini esas alarak çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı Sait Gürsoy, gönül belediyeciliğini esas alarak çalışacaklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Sait Gürsoy, Arsin’i 2023 hedeflerine yakışır bir şekilde taşıyacaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdirleri ve teşkilatımızın her bir kademesine destekleri için teşekkür ediyorum. Aday adayı olarak çıktığımız bu yola 31 Mart yerel seçimlerine kadar aday olarak devam edecek ve hemşerilerimizin teveccühüyle inşallah Arsin Belediye Başkanı olacağım. İnancımızın kuvveti kıymetli vatandaşlarımızın dünden bugüne gösterdikleri sevgi ve gönülden muhabbetleridir. Gayretimiz onlara layık olmak ve Arsin’imizi ülkemizin 2023 hedeflerine yakışır bir şekilde taşımaktır” dedi.


Arsin’i vatandaşlarla beraber yöneteceklerini dile getiren Gürsoy, “Yerel Yönetimlerin üstadı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın işaret ettiği gibi gönül belediyeciliğini esas alarak önce millet önce memleket diyecek ve bu doğrultuda hareket edeceğiz. Gönüllerde yer almak için var gücümüzle çalışacak ve dualarına talip olduğumuz hemşerilerimle Arsin’i birlikte yöneteceğiz ve Arsin’de birlikte yaşayacağız. Seçim çalışmalarımızı teşkilatımızın her bir kademesiyle omuz omuza vererek ilk günkü aşkla gerçekleştireceğiz. Bu ilçenin bir yaşayanı olmaktan duyduğum gururu perçinleştirmek istiyorum. Bu gurur ve onuru hep birlikte yaşamak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Kıymetli hemşerilerime güçlü ve motivasyonumuzu arttıran destekleri için minnettarım” diye konuştu.



“Ayrımız gayrımız yoktur”


Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Gürsoy, “Arsin’imiz de 15 yıl boyunca Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımıza hizmet eden Erdem Şen başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçe Başkanımız Tolga Şengül’e, İlçe Kadın ve Gençlik Kollarımıza ve teşkilatımızın cefakar mensuplarına da müteşekkirim. Partimizden Arsin Belediye Başkan aday adayı olan kıymetli dava arkadaşlarımıza da göstermiş oldukları çalışma ve özveri için ayrıca teşekkür ediyorum. Partimizin kuruluşundan bugüne ahirete göç eden kıymetli büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Arsin’de AK belediyeciliğin devamı için hep birlikte çalışıp beraberlik içerisinde Arsin’imize hizmet edeceğiz. Ayrımız gayrımız yoktur davamız da yolumuz da birdir, Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum AK Parti Oltu’da iftarda buluştu AK Parti Oltu İlçe Başkanlığınca düzenlenen proje tanıtımı ve iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. AK Parti Oltu İlçe Başkanlığınca proje tanıtımı ve iftar programı düzenlendi. Oltu’daki program, AK Parti İlçe Başkanı Burtay Oğuzhan Yavuz’un selamlama konuşması ile başladı. AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, “Ben bugün Erzurum milletvekilleri adına buradayım. Biz Ankara’da Adem Çelebi kardeşimizin yanında ve her zaman destekçisi olacağız Oltu ilçemiz kuzeyde parlayan bir yıldızımız. Bugün buradaki toplanmamızın asıl amacı Oltu hak ettiği hizmeti alabilmesidir. Biz Oltu’yu çok önemsiyoruz” dedi. Programda söz alan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Osman Boyraz, salonun coşkusu karşısındaki memnuniyetini dile getirerek, Oltu için hayati önem taşıyan tünel için çalışmaların başladığı müjdesini verirken, yıllardır ilçenin talebi olan araç muayene istasyonunun da çok yakın bir gelecekte Oltu’ya kurulacağı müjdesini verdi. Daha sonra AK Parti Belediye Başkan Adayı İnş. Müh. Adem Çelebi proje tanıtımı çerçevesince Oltu’da yapmayı planladıkları projelerin tanıtımını yaptı. Akabinde iftar programı yapıldı. İftarın ardından TRT Sanatçısı Fatih Koçak tarafından halk müziği seslendirildi. Gençlerin doyasıya halay çektiği program coşkuyla tamamlandı. AK Parti İlçe Başkanı Burtay Oğuzhan Yavuz program bitiminde katılımcılara ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Şanlıurfa Eyyübiye’de 625 ev daha doğalgaz konforuyla tanışıyor Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçenin yüzde 60’ına doğalgaz ulaştıran projesinin gerçeğe dönüşmesinin ardından, sokaklarına kadar gelen doğalgazı maddi imkansızlıklar nedeniyle evlerine alamayan 625 ailenin kombi, radyatör, doğalgaz tesisatı ve gaz açma bedelleri Eyyübiye Belediyesi tarafından sağlanmaya başladı. Eyyübiye Belediyesi’nin 25 milyon TL kaynak temin ettiği proje çerçevesinde muhtaçlık kriterleri doğrultusunda belirlenen 625 evin doğalgazla buluşması çalışmalarını denetleyen Başkan Mehmet Kuş, ailelerle görüşerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Projeyle ilgili birim sorumlularıyla birlikte doğalgaz tesisatı çekilip, kombi ve radyatörleri bağlanan haneleri ziyaret eden ilçe başkanı Mehmet Kuş, dezavantajlı ailelerin yanında durmaya, her türlü sıkıntılarını çözmeye devam edeceklerini söyledi. Kuş, “Eyyübiye’ye doğalgazı getirdik ama dezavantajlı ailelerimiz vardı. Eski tabirle yeşil karttan, sosyal yardımlaşmadan istifade eden ailelerimiz evlerine kombi alamıyor, petekleri döşeyemiyorlardı. Bu insanlar bize, ‘Başkanım sağ olun, doğalgazı getirdiniz ama bizim ne kombi ne de petek alabilecek durumumuz var’ demişlerdi. O gün de yüreğimiz sızlamıştı. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk, Eyyübiyemizde 625 hanemize hem petek hem de kombi sözü vermiştik. Şu anda onlarca evimiz hem kombisine hem peteğine kavuştu. Nerede dezavantajlı bir aile görsek elimizi uzatacağız. Hem kombilerimiz hem peteklerimiz ailelerimize hayırlı olsun” diye konuştu. Doğalgaza kavuşan vatandaşlar, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Hatay Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm HATAY (İHA) –Hatay’da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, mesleğini seyyar berber olarak devam ettiriyor ve geçimini sağlıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkımın en fazla olduğu yer Hatay olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketiyle birlikte kentte binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmişti. Antakya ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Hakan Mutlu’nun iş yeri de asrın felaketinde yıkıldı. Mutlu, şimdiyse seyyar berberlik yaparak hayatını sürdürüyor. Depremzede esnaf, yıllardır tıraş ettiği müşterilerini evlerinde ve iş yerlerinde tıraş ederek ekmek parasını kazanıyor. Seyyar berberlik yaparak geçimini sağladığını belirten Hakan Mutlu, "6 Şubat depreminde kıyameti yaşadık. Yaşamayan bilemez. Dükkanım yıkıldı, yıkıldıktan sonra da seyyar berberlik olarak geçimimi sağlamak zorundayım. 12 yaşından itibaren berberlik yapıyorum. Genelde arkadaşlar, yaşlılar, ihtiyacı olanlar kim çağırırsa gider tıraşımı yaparım. Depremden 1 ay sonra konteynerlere gitmeye başladım" dedi. İş yerinde tıraş olmak için seyyar berberden faydalanan Naim Mutlu, "Berber dükkanı yıkıldığı ve tıraş olacak yerimiz kalmadığı için mecbur yanımıza çağırıyoruz. Bizde esnaf olarak onlar bize, biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başka dükkan yok. Memlekette dükkan kalmadı bizde yanımıza çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.