SPOR - 06 Ocak 2020 Pazartesi 14:35

Basketbol Genç Kızlar ve Erkekler B İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı

A
A
A
Basketbol Genç Kızlar ve Erkekler B İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı

Trabzon’a nefes kesen maçlara sahne olan 2019-20 Basketbol Genç Kızlar ve Erkekler B İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı.

Trabzon’a nefes kesen maçlara sahne olan 2019-20 Basketbol Genç Kızlar ve Erkekler B İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı.


Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuva sonunda kızlarda Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, erkeklerde ise TED Trabzon Basketbol takımı şampiyon oldu. Hayri Gür Spor Salonunda yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen Basketbol Genç Kızlar B İl Birinciliği müsabakalarında birbirinden çekişmeli maçlar oynandı.


Centilmenliğin ön plana çıktığı müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Kızlarda şampiyonluğa ulaşan takım Tevfik Serdar Anadolu Lisesi oldu. Başarılı bir performans ortaya koyan 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikinci, Kanuni Anadolu Lisesi ise üçüncülüğü elde etti. Erkeklerde TED Trabzon şampiyon oldu. İkinciliği Trabzon Spor Lisesi elde ederken, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi üçüncü oldu.


Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Gelişim çağındaki öğrencilerimizi sadece derslere, okula gönderenlerin aksine, sporla buluşturan veli ve öğretmenleri yürekten kutluyorum. Çünkü spor hem sağlıklı bir gelişimin nedenidir, hem de derslere katkısı kanıtlanmıştır. Sosyalleşme, yarışma heyecanı, odaklanma, stresten kurtulma, disiplin, zararlı alışkanlıklardan uzak durma gibi çok sayıda faydası vardır. Spor yapan öğrenci sayısı arttıkça geleceğe daha güvenle bakabiliriz” dedi.


Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, Spor Uzmanı Serpil Sungur, Hayri Gür Spor Salonu Tesis Amiri Hakan Yamak, Beşirli Spor Kompleksi Tesis Amiri Abdullah Cevahir ve Beden Eğitimi öğretmeni Rabia Karamehmet tarafından verildi. Yusuf Çebi, “Hem yetenekli, hem birbirine saygılı, hem derslerinde başarılı bir nesil var. Turnuvada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32