POLİTİKA - 12 Ağustos 2018 Pazar 18:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suç bizde değil onlarda”

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suç bizde değil onlarda”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ni hukuka davet ederek “Biz sizinle NATO’da beraber değil miyiz ? Ne oldu şimdi size ? Bu ortaklığı neden bozuyorsunuz ? Demek ki suç bizde değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ni hukuka davet ederek “Biz sizinle NATO’da beraber değil miyiz ? Ne oldu şimdi size ? Bu ortaklığı neden bozuyorsunuz ? Demek ki suç bizde değil. Suç nerede onlarda. Senin adamın suçluysa senin adamının terör örgütleriyle ilişkisi varsa bu ülkenin de bir yargı sitemi var bir hukuk sistemi var gereği neyse bunu yapar” dedi.


AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Alanı’nda Trabzonlular’a seslendi. Konuşmasında ABD ile yaşanan ekonomik savaşa vurgu yapan Erdoğan “Biz uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi bir anlayış Türkiye’de yoktur. Dolayısıyla biz kendilerini hukuka davet ediyoruz. Biz sizinle NATO’da beraber değil miyiz ? Ne oldu şimdi size ? Bu ortaklığı neden bozuyorsunuz ? Demek ki suç bizde değil. Suç nerede onlarda. Senin adamın suçluysa senin adamının terör örgütleriyle ilişkisi varsa bu ülkenin de bir yargı sitemi var bir hukuk sistemi var gereği neyse bunu yapar. Siz benim Halk Bankası Genel Müdür Yardımcımı hiçbir suçu yokken tutuklayacaksın, siz kalkıp Halk Bankamıza hiçbir ilgisi alakası yokken yaptırım uygulayacaksın. Türkiye’den de kalkıp burada farklı şeyler isteyeceksin. Biz burada bir mütekabiliyet anlayışı ile hareket etmiyoruz. Sen öyle yapıyorsun da biz böyle yapıyoruz gibi bir mantıkla değil. Suç işleyen bedelini ödeyecek olay budur. Biz bugüne kadar Amerikay’la hiçbir zaman kötü olma gayreti içerisine girmedik. Ama böyle gidecekse Arapların bir sözü vardır ‘Men dakka dukka’ bizde onu yaparız. Hiçbir zaman münasebetlerimizi kötülemekten yana değiliz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.