EKONOMİ - 14 Eylül 2018 Cuma 14:37

İsviçre Ankara Büyükelçisi Paravicini: “İsviçre ile Türkiye arasında ticaretin artması için her türlü altyapı hazır”

A
A
A
İsviçre Ankara Büyükelçisi Paravicini: “İsviçre ile Türkiye arasında ticaretin artması için her türlü altyapı hazır”

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.


Ziyarette Trabzon’daki firmalar ile İsviçre firmaları arasındaki işbirliği olanakları görüşülürken, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Trabzon’un ticari ve ekonomik yapısı ile yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. Tarihi İpekyolu’nun en önemli kavşaklarından biri olan Trabzon’un çok güçlü bir ticari geçmişe sahip olduğunu kaydeden Avcı, “Bu etkinliğini günümüzde de sürdürmektedir. Trabzon ekonomisinin yüzde 17’sini sanayi, yüzde 40’ını hizmet sektörü, yüzde 43’ünü ise tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Trabzon’dan yılda 1.5 milyar dolarlık ihracat yapılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin ihracatının yüzde 45’ini gerçekleştiren Trabzon, Türkiye’de de 14’üncü sıradadır. Trabzon’dan 118 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Türkiye’nin en fazla fındık ihracatı yapılan ili olan Trabzon, ayrıca yaş meyve sebzenin de yüzde 10’unu ihraç etmektedir. Girişimci Trabzonlu işadamları dünyanın hemen her köşesiyle işbirliğine hazırdır. İsviçre’deki firmalarla da güçlü işbirliklerine imza atmak istiyoruz. Turizm hareketimizi de 12 aya ve çok daha geniş bir coğrafyaya yaymayı amaçlıyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



“Ticaret için altyapı hazır”


Büyükelçi Paravicini ise, Trabzon insanının girişimciliğini bildiklerini belirterek, “Bizde İsviçreliler olarak işadamlarını severiz. İsviçre ile Türkiye arasında ticaretin artması için her türlü altyapı hazır. Çifte vergilendirme ve ticaret anlaşmaları var. Yani iki ülke arasındaki ticaretin büyümemesi için bir neden yok. Ticaret, yatırım, turizm ve eğitim konularında İsviçre’de işbirliği yapılabilir. İsviçre’de Türkiye gibi gerçek gücünü KOBİ’lerden alıyor. Bize düşen de iki ülke KOBİ’leri arasında bağlantı kurmaktır” diye konuştu.


Toplantıda, Trabzon’daki özellikle mobilya firmaları ve Teknokent’teki teknoloji firmalarının İsviçre ile ortak projeler yürütme konusundaki istekleri de vurgulandı.



Avcı’dan Trabzonspor forması


TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, konuk Büyükelçiye arkasında isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması ve ziyareti anasına plaket takdim etti. Avcı, “Yemekte bir araya geldiğimiz Sayın Büyükelçi, futbolla pek ilgilenmediğini ve sadece Real Madrid’i bildiğini söyledi. Şimdi artık Trabzonspor taraftarı oldu” dedi. Paravicini ise, Avcı’nın jestine teşekkür ederek, Trabzonspor’u artık ilgiyle takip edeceğini vurguladı.


Konuk büyükelçi, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de ziyaret etti ve müze şeref defterini imzaladı. Ziyaretin sonunda Büyükelçi Paravicini ve beraberindeki heyet, TTSO yönetim kurulu üyeleriyle anı fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”