EĞİTİM - 10 Mayıs 2019 Cuma 15:08

Lise öğrencilerinden Avrasya’ya ziyaret

A
A
A
Lise öğrencilerinden Avrasya’ya ziyaret

Trabzon İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Trabzon İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.


Üniversitenin Pelitli Yerleşkesi’ni gezen öğrencilere Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Adalet Programı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Göçer tarafından bölümler ve kariyer olanakları konusunda seminer düzenledi. Öğrencilere aynı zamanda başarı, kişisel gelişim, motivasyon ve geleceğin iş olanakları ile ilgili geniş bilgi verildi. Üniversite gezisinin ve seminerin bitiminde öğrencilerle onların hayallerine yönelik sohbet düzenlendi.


Öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Mahmut Göçer, Meslek Yüksekokulu’na bağlı Adalet Programı’nın avantajlarına vurgu yaptı. Göçer ‘’Adalet programından mezun olduktan sonra eğer çok çalışırsanız avukat ya da hakim bile olabilirsiniz. Dikey geçiş sınavıyla hukuk fakültesine geçme imkanınız var, Adalet Bakanlığı’nda adliye personeli olma bakımından çok yüksek iş olanağına sahip bir bolüm, adliyede idari işlerde veya bölge idari mahkemelerinde, ceza infaz kurumlarında görev alabilme imkanları var. Dolayısıyla çok geniş bir istihdam yelpazesine sahip. Ülkemizde son yıllarda en fazla tercih edilen programların başında adalet bölümünü görüyoruz. Sizler lisede bu alanı seçerek önemli bir adım attınız. Şimdi ise adalet programını kazanarak yolunuza devam edeceksiniz. Belki de birkaçınız DGS sınavı ile hukuk fakültesini kazanacak ve oradan mezun olacak. En prestijli kariyer sizleri bekliyor’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.