GENEL - 10 Mayıs 2019 Cuma 10:35

Trabzon Vakfıkebir İşadamları (TVİT) Topluluğu anneleri unutmadı

A
A
A
Trabzon Vakfıkebir İşadamları (TVİT) Topluluğu anneleri unutmadı

Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT) üyeleri, Anneler gününe özel olarak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerine ve Annelerine manevi destek olmak ve anneler gününü kutlamak amacı ile bir program düzenlediler.

Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT) üyeleri, Anneler gününe özel olarak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerine ve Annelerine manevi destek olmak ve anneler gününü kutlamak amacı ile bir program düzenlediler.


Vakfıkebir’de bir otelde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu, TVİT üyeleri, öğretmenler, özel sınıf öğrencileri ve velileri katıldılar.



“Siz değerli annelerimiz unutmadık ve hiçbir zaman unutmayacağız”


TVİT üyelerinin sözcüsü Murat İslam, yaptığı konuşmada “Bugün burada Anneler Günü nedeniyle yapmış olduğumuz programa, çocuklarınızın siz annelerine bir hediyesidir. Bizler de iş adamları olarak bu hediyelerine bir aracı olmaktır. Siz değerli annelerimizi unutmadık ve her zaman yanınızda olduğumuzu hissettirmek istedik. Bu amaçla okulumuzla yaptığımız istişare sonucunda en uygun zamanı ayarlayarak sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu, arkadaşlarım adına ifade etmek istiyorum. Kısa adı TVİT olan Trabzon Vakfıkebir İş Adamları Topluluğu 11 kişiden oluşan işlerinde başarılı olmuş, markasını ve faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında devam ettiren arkadaşlarımızdır. Trabzon’da ilk 100’de 4 firması bulunan 500 kişi den fazla iş imkanı sağlayan ilçemizde ayrılmayarak özel hayatını da burada devam ettiren bu arkadaşlarımız, iş hayatındaki aktif özelliklerini sosyal hayatında da göstererek ilimizde ve ilçemizde birçok kişiye örnek olmuştur. TVİT’in hiçbir ticari faaliyeti, siyasi bir düşünce üzerine değil. Herkesin farklı sektörlerdeki iş hayatı gibi, farklı düşünce ve görüşlerin oluşturmuş olduğu bir topluluktur. Ortaklıkların bile zor yürüdüğü bu coğrafyada 5 yıldan beri bunu sağlayan arkadaşlarıma sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Belli bir kural ve kaidesi bulunan bu topluluğun, aidat sistemi üzerine yürüyen ekonomisi, Her hafta cumartesi günü kahvaltı programıyla alınan karalar doğrultusunda, konu konuklar, gündem, yapılacak olan organizasyonlar belirlenir. Bu vesileyle yüzlerce örgenciye burs imkanı, başarılı sporcularımıza desteklemek, okullara ve öğrencilerimize de bir nebzede olsa desteklerimiz olmuştur. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımızı kısaca tanıtmak istiyorum. Ahmet Uzun, Ahmet Kamburoğlu, Alper Gürdal, Bilal İslam, Cemil Albayrak, Gürbüz Kamburoğlu, Hayrullah Garip, Recep Bayraktar, Yaşar Alış, Yasin Karadeniz ve Murat İslam. Bu organizasyonu gündeme getiren arkadaşlarıma, gerçekleştirilmesinde çok emeği olan Ayşe Birinci öğretmenimize ve müdürüne çok teşekkür ederiz. Anneler günümüz kutlu olsun. Katılımlar için çok teşekkürler” dedi


Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptığı konuşmada, “Özel öğrencilerimiz ve özel annelerimiz için Vakfıkebirli İşadamlarımızdan oluşan TVİT topluluğu olarak sizlerin buraya gelmesinde ve yaşam ortamlarınızdan bir nebzede olsa uzaklaşıp kendinizi özel hissetmeniz için sizlere vermiş oldukları fırsattan dolayı öğrencilerim ve velilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Bizler yerel yöneticiler olarak siz değerli öğrencilerimizin her zaman yanındayız”


Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, “Öncelikli olarak bizlerle sizleri buluşturan, bu güzel ortamı hazırlayan işadamları topluluğu TVİT üyelerinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu topluluktaki işadamları Vakfıkebir’de oturuyor ve iş yerleri bu ilçede. İstisnama çok büyük katkıda bulunuyorlar bu çok önemli. Bizlerde kendilerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda onlarda bizlere sahip çıkıyorlar. Eğer birbirimizi sahiplenirsek Vakfıkebir’in geleceğine sahip çıkmış oluruz ve ilçemizi daha güzel inşa etmiş oluruz. Bizler yerel yöneticiler olarak siz değerli öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Bu özel günde özel annelerin anneler gününü kutluyorum. Ben tekrar bu ortamı hazırlayan değerli işadamlarımızdan oluşan TVİT üyelerinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



“Bu öğrencilerimizle eğitim aldıkları süre içerisinde sık sık bir araya geliyoruz”


Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta da konuşmasında “Burada METEM’de eğitim gören özel öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizle eğitim aldıkları süre içerisinde sık sık bir araya geliyoruz. Kendilerini takip ediyoruz ve gerçekten eğitim öğretim anlamında güzel şeyler kazanıyorlar. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek ve hayata kazandırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteren başta okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu hayatta çeşitli vesilelerle biz insanlar çeşitli sınavlara tabi oluyoruz. Bu özel çocuklarımızla ilgilenen değerli annelerimiz sizler de bu özel çocuklarımızla olan sınavdan başarı ile çıkacaksınız ve bunun ödülünü öbür dünyada alacaksınız. Türkiye de 9 milyon civarında engelli insan yaşamaktadır. Bunların hayata katılmalarını sağlamak, iş bulmalarına yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak biz devletin ve yerel yönetimlerin görevidir. Bu çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri devletimiz alıyor. Bu gün burada bu güzel ortamda bir araya gelmemize vesile olan İşadamları topluluğumuz olan TİVİT üyelerine teşekkür ediyorum. Bu ilçeye değer katıyorlar. Böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonla birlikte bizleri bir araya getirdiler” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl 23 Nisan’da valilik makamına oturan Muhammed: “Bingöl’de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz” Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl’de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, makamını temsili olarak merkez İmam Hatip Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. Bu makamlara ileride bu çocukların oturacağını belirten Vali Usta, “Bugünlerde makamların temsili olarak çocuklarımıza devredilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bu makamlar, bu mevkiler ileride bu çocuklar olacak diye düşünüyorum. Bu anlamda bugün de valilik makamına temsili olarak valimiz sayın Muhammed Berke’ye teslim ediyoruz. İnşallah Muhammed büyüdüğü zaman, diğer arkadaşlarımız da büyüdüğü zaman bu makamlara oturacaklar” dedi. Makamda temsili kurum amirlerine talimatlar veren Muhammed Berke, bugünlük belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç’a, deprem bölgesi Bingöl’de çok katlı ve dayanıksız yapılarak izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Muhammed Berke, “İlimiz deprem bölgesi olduğu için 6,7 ve 8 katlı ile dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyoruz?” dedi. Bingöl Belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç ise, “Ben de aynı fikirdeyim, aynı şeyi düşünüyorum. 4 kattan fazla yapılmasını istemiyoruz” diyerek soruyu yanıtladı.
Çanakkale Çanakkale’de 23 Nisan kutlandı Çanakkale’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın iki öğrenci ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, bir öğrencinin şiir okumasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı aziz milletimizin azim ve iradesini milli egemenliğimizin gücünü göstermiş, Türk milleti, milli iradeden aldığı güçle ulusal egemenliğini tüm dünyaya duyurmuştur. Çanakkale’yi geçilmez kılan kurtuluş mücadelesini büyük bir kahramanlık ve sarsılmaz bir iradeyle kazanan şanlı Türk milleti, Türkiye Yüzyılında tarihte olduğu gibi tek yürek olmuş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de milli iradenin gücünü göstererek, ulusal egemenlikten vazgeçmeyeceğini göstermiş, vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere, demokrasimize kast edenlere gereken cevabı vermiştir. Sevgili çocuklar, gücünü şanlı tarihinden ve kahraman ecdadından alan Türk milletinin evlatları olarak, sizler aziz şehitlerimizin kanlarıyla sunlanmış, kutsal vatan toprağını her daim koruyacak, al bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracaksınız. Bizler sizlerin başarıları ile gurur duyuyor, geleceğimizi aydınlatacağınıza gönülden inanıyoruz" dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, günboyu kent merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
İstanbul Baydöner ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan çocuklar için iş birliği Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan restoran zinciri Baydöner’in yeni mobil uygulamasıyla kullanıcılar, çocuklara destek olabilecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Baydöner, yeni mobil uygulaması Cossla’yı kullananlara çocukların geleceğine destek olma fırsatı veriyor. Baydöner’in Cossla uygulaması üzerinden verilen siparişlerle kazanılan CossCoinler, TEGV bağışına dönüşebiliyor. Yapılan her bağış karşılığında kullanıcılarına TEGV bağış sertifikası gönderen Baydöner, TEGV ile iş birliğini “Bi’ iskender sizce ne olabilir?” sorusunu sorduğu yeni reklam filmiyle duyurdu. Marka, reklam filminde “Bi’ Baydöner siparişi ne mi yapabilir? Bir çocuğun büyüdüğünde kendi ne isterse o olmasına destek olabilir; Aras’ı ressam, Duru’yu mühendis yapabilir” diyerek Baydöner ile TEGV’e yapılacak bağışların çocukların eğitimlerine ve hayallerine sunabileceği katkıya dikkat çekiyor. “Baydöner olarak 23 Nisan’da çocuklar için bir adım atıyoruz” Baydöner’in iyilik hareketini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Apaz Group CMO’su Semih Dadaş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en önemli gün. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı mutlu etmek ve eğitimin önemini vurgulamak için de oldukça özel bir gün. Baydöner olarak, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunarak 23 Nisan’ı daha da anlamlı kılmak istiyoruz. Çünkü TEGV gibi biz de inanıyoruz ki ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir.’ TEGV ile iki senedir süren iş birliğimiz ile yüzlerce çocuğun bir senelik eğitim masraflarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Attığımız bu yeni adımla da TEGV’e olan desteğimizi sürdürmeye ve eğitimde fırsat eşitliği için çabalamaya devam edeceğiz. Baydöner Cossla uygulamamız aracılığıyla misafirlerimizin bu anlamlı günde ve sonrasında bağış yapabilme imkânı, eğitim için attığımız sürdürülebilir adımlardan en önemlisi. 23 Nisan, Türkiye’de çocukların bayramı olarak kutlanırken, bizler de bu özel günde çocuklar için bir adım atıyoruz” dedi.