ASAYİŞ - 29 Eylül 2022 Perşembe 20:11

Trabzon’da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

A
A
A
Trabzon’da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Trabzon’un Arsin ilçesinde bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Trabzon’un Arsin ilçesinde bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


Kaza ilçesinin Yanbolu mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Rize’den Trabzon istikametine gitmekte olan kimliği belirlenemeyen otomobil sürücüsü, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu otomobilinin kontrolünü kaybederek yol kenarındaki çöp konteynerine çarparak yoldan 50 metre aşağıya uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre sürücü ile 2 çocuğu ağır yaralanırken, eşi hayatını kaybetti. Yoldan geçenlerin kazayı görmesinin ardından bölgeye jandarma, İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri çağrılırken, yaralılar ekiplerin uzun uğraşları sonrasında araçtan güçlükle çıkartıldı. Yaralı 3 kişi ambulansla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilirken, ölü ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vitamin LGS’den sınava hazırlık sürecinde bire bir rehberlik desteği Türk Telekom’un iştiraki olan eğitim teknolojileri şirketi Sebit’in yapay zekâ destekli LGS’ye hazırlık ürünü Vitamin LGS’de, uzmanlar ile öğrencileri bire bir canlı görüşmelerde buluşturan rehberlik desteği başladı. Sebit, LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik psikolog ve psikolojik danışmanlarla bire bir rehberlik desteği hizmeti başlattı. 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavına kadar kalan sürede öğrencilerin ilk merkezi sınav deneyimlerinde kaygılarını azaltmak, sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiği ve sınava kadar olan süreçte netlerini nasıl artıracakları konularında tavsiyeler sunmak üzere rehberlik desteği verilmesi hedefleniyor. Vitamin LGS hakkında şu bilgiler verildi: LGS hazırlığında uzmanlarla rehberlik desteği Vitamin LGS’de Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle Vitamin LGS, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran Vitamin LGS; ‘Bire Bir Rehberlik’ uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik desteği alabilmelerini sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları tek bir sette 8. sınıf öğrencileri, yapay zekâ destekli Vitamin LGS’yle sınava eksiksiz bir şekilde hazırlanabiliyor. Vitamin LGS Seti’nde kişiye özel çalışma sistemi, uzmanlarla bire bir görüşmelerle rehberlik desteği, 16 bin soru ve çözüm videosu, konu anlatım videoları, MEB örnek soruları ve geçmiş yıllarda çıkmış LGS soruları, 13 deneme sınavı ve ‘Adım Kartları Seti’ bulunuyor. Toplamda 28 soru bankasıyla Türkiye’nin en iyi yayıncılarının kitaplarını bir araya getiren Vitamin LGS’yle öğrenciler, başka bir kaynak arayışıyla vakit kaybetmeden eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanıyor.
Kocaeli Bu köy sadece çocukların İzmit’te hayata geçirilen "Lokomotif Çocuk Köyü"nde yarışmalardan gösterilere kadar birçok etkinlik düzenleniyor. Eğitim atölyelerine de katılan minikler hem doyasıya eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit Doğu Kışla Gençlik Parkı içinde kurduğu Lokomotif Çocuk Köyünde birçok etkinlik düzenleniyor. Etkinlikte son olarak birbirinden heyecanlı sahne gösterileri, Hacivat ve Karagöz, İbiş ve Meddah ile sihirbaz gösterileri, sahne yarışmaları, tahta bacak ve jonglör yer aldı. Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da, çocuklarla bir araya gelerek, mutluluklarına ortak oldu. Öğretici atölyeler Öte yandan, Lokomotif Çocuk Köyü, çocukların keşif yapma yönünü canlandırmanın yanı sıra, merak duygularının gelişmelerine de katkı sağlayacak. Çocuk köyünde bulunan vagonlar atölyelere dönüştürüldü ve 10 kişilik gruplar halinde 3-6 yaş arası çocuklara göre planlandı. Vagonlarda "minik tasarımcılar", "minik şefler vagonu", "minik çevreciler vagonu", "minik okurlar vagonu", "minik ressamlar vagonu", "minik mucitler vagonu", "minik mimarlar vagonu" ve "minik müzisyenler vagonu" olarak isimlendirildi. Atölyelerde oyun terapisi ile çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymaları hedefleniyor. Psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek Ebeveynler ve çocuklar için Lokomotif Çocuk Köyü’nde psikolojik danışmanlık hizmeti de verilecek. Çocuğun bireysel gelişiminin 3-6 yaş grubu özelliklerine uygun olarak ilerleyip ilerlemediğinin tespit edilmesi, çocuğun verdiği mesajların doğru algılanması ve oluşabilecek davranışsal veya duygusal sorunların önüne geçilmesi sağlanacak. Ebeveynlere de çocuğun gelişim süreçlerini nasıl izleyecekleri, çocuklarla iletişim kurarken zorlandıkları alanda nasıl davranmaları ve çocuğa hangi alanlarda destek olmaları gerektiği konusunda eğitimler verilmesi de planlandı.