EĞİTİM - 07 Mayıs 2022 Cumartesi 15:04

Trabzon’da “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" etkinliği

A
A
A
Trabzon’da “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" etkinliği

Trabzon’da 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.

Trabzon’da 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.


7-13 Mayıs Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen ’Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ uygulaması Trabzon’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda yapıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katıldığı uygulamaya ’Trafik Dedektifi’ unvanı verilen çocuklarda eşlik etti. Etkinlikte emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlar bilgilendirilirken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çocuklara çeşitli hediyelerin yanı sıra projeye ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.


Alkollü araç kullanmanın neden olduğu tehlikelere dikkati çekebilmek amacıyla vatandaşlara alkollü etkisi veren gözlüğünde kullandırıldığı uygulamada acıkmalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bu hafta Karayolları Trafik Haftası 7-13 Mayıs tarihleri arasında, bakanlığımızı öncülüğünde tüm il ve ilçelerimizde bu haftayı etkin bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Jandarma ve emniyetimizin trafik ekipleri Meydan’da vatandaşımızı bilinçlendirmek, toplumda duyarlılığı artırma adına buradaki broşürler ve asimilasyon aracımız ile duyarlılığı en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Hepimizi zaman zaman derinden üzen ülkemizde trafik kazaları meydana geliyor. Aldığımız tedbirlerle mümkün mertebe trafik kazalarımızı minimize etmek, can kaybını minimize adına bakanlığımızın öncülüğünde farklı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Birçok yerde okullarımızda öğrencilerimizi de işin içine sokarak toplumumuzu bilinçlendirme adına yaptığımız çalışmalar var. Çünkü özellikle şu tespit önemli yayaların karıştığı trafik kazalarında yüzde 50’ye yakın yayaların hatalarından kaynaklanan kazaların olduğu görülüyor. Bu yıl Bakanlığımızın geliştirdiği ‘Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosu oluşturuldu. Temennimiz ülkemizde kazasız belasız bir yılı geçirmek. Vatandaşlarımızın da can ve mal kaybını en aza indirmek” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.