GENEL - 02 Kasım 2019 Cumartesi 11:10

Trabzon’daki şiddetli yağışın ardından iş yerlerindeki ve sokaklardaki temizlik çalışmaları sürüyor

A
A
A
Trabzon’daki şiddetli yağışın ardından iş yerlerindeki ve sokaklardaki temizlik çalışmaları sürüyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde dün gün boyu ve akşam etkili olan şiddet yağışın ardından zarar gören iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarıyla birlikte temizlik çalışmaları da devam ediyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde dün gün boyu ve akşam etkili olan şiddet yağışın ardından zarar gören iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarıyla birlikte temizlik çalışmaları da devam ediyor.


Trabzon’da dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle Ortahisar ilçesindeki Pazarkapı mahallesinde akşam saatlerinde su baskınları yaşandı. İş yerlerini su basarken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaşanan su taşkınlarına müdahale edildi. Su taşkınları nedeniyle maddi zararların oluştuğu dükkanlarda bugün hasar tespit ve temizlik çalışmaları yapıldı.


Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi Kadınlar Pazarı olarak bilinen alanda bulunan esnaflar işyerlerini temizlerken, yaşanan maddi hasar nedeniyle büyük sıkıntıya girdiklerini belirtiler. Esnaflardan Muhammet Kaya, şiddetli yağış ile birlikte dükkanların içini su bastığını belirterek "Yollarda taşkınlar oldu. Dükkanlarımızı su bastı. Belediye ekipleri çalışmalarını yapıyor. Her dükkanda hasar tespit çalışması yaptılar. İnşallah mağduriyetimizi giderirler" ifadelerini kullandı.


Samet Bayram ise "Kaldırımlardan su taşmaya başladı. Korkunca kendimizi dışarıya karşıya attık. Lavabolar patladı. 2-3 ton civarında kestanem vardı onlar gitti. Diğer mallarımız da sulara kapıldı. Çok büyük bir mağduriyet yaşadık" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32