SPOR - 04 Eylül 2019 Çarşamba 12:27

Trabzonspor’a milli ara yarayacak

A
A
A
Trabzonspor’a milli ara yarayacak

Bu sezon UEFA Avrupa Lig’nde gruplarda mücadele edecek olan Trabzonspor’a milli aralar yarayacak.

Bu sezon UEFA Avrupa Lig’nde gruplarda mücadele edecek olan Trabzonspor’a milli aralar yarayacak. Bordo-mavilileri Süper Lig’de ve Avrupa’da zorlu bir fikstür bekliyor.


Sezona Avrupa Kupası maçlarıyla başlayan Trabzonspor 25 günde 7 maç oynadı. 3 günde bir maç oynayan Karadeniz ekibi Ağustos ayında 6 maç oynayıp, 1 Eylül Pazar günü ise deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşmıştı. Lige verilen milli ara nedeniyle zorlu maç sonrası 4 gün izne çıkan bordo-mavilileri 6 Eylül Cuma günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak eksiklerini gidermeye çalışacak. 15 Eylül’de sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde sürdürecek olan Trabzonspor bu maçla birlikte yoğun bir maç temposunun içine girecek.



21 günde 6 maç oynayacak


Trabzonspor 15 Eylül’de sahasında ağırlayacağı Gençlerbirliği maçı sonrası UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki ilk maçına 19 Eylül Perşembe günü çıkacak olan Trabzonspor, bu maç sonrası 22 Eylül Pazar günü Sivas deplasmanına gidecek. 29 Eylül Pazar günü ise sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek olan bordo-mavililer Avrupa’da ise evinde 3 Ekim Perşembe günü Basel’i ağırlayacak. 6 Ekim Pazar günü ise deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu olacak olan bordo-mavililer 21 günde 6 maç oynayacak.



Yardıma yine milli ara yetişecek


Lig ve Avrupa’da 25 günde toplamda 7 maça çıkarak yoğun bir fikstürü geride bırakan bordo-mavililer, Süper Ligin 3’üncü haftasında oynanan maçların ardından lige verilen milli arada dinlenme fırsatı buldu. 15 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında da Süper Lig ve Avrupa olmak üzere yoğun bir maç trafiğinin içine girecek olan bordo-mavililer yardımına yine A Milli Takımın 11 Ekim’de Arnavutluk ve 14 Ekim’de Fransa ile oynayacağı maçlar nedeniyle lige verilecek olan ara yetişecek.



15 günlük aranın ardından yine yoğun trafik


Trabzonspor, 6 Ekim’de deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçı sonrası 15 günlük araya girecek olan ligde bordo-mavililer 20 Ekim’de sahasında Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak. 24 Ekmi’de ise evinde Krasnodar ağırlayacak olan Trabzonspor, 27 Ekim’de ise Medipol Başakşehir’in konuğu olacak. 3 Kasım’da Göztepe’yi sahasında ağırlayacak olan Trabzonspor, 7 Kasım’da ise Karsnodar’ın konuğu olacak. 10 Kasım’da ise evinde Alanyaspor’u konuk edecek. Bu maç sonrasında ise lige A Milli Takımın 14 Kasım’da İzlanda ve 17 Kasım’da Andorra ile oynayacağı maçlar nedeniyle ara verilecek.



Yol haritası şekillenecek


Trabzonspor milli ara sonrası 24 Kasım’da MKE Ankaragücü deplasmanına gidecek sonrasında 28 Kasım’da Getafe’yi konuk edecek bordo-mavililer 1 Aralık’ta sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak. 8 Aralık’ta Antalyaspor deplasmanına gidecek olan Karadeniz ekibi 12 Aralık’taki Basel deplasmanına gidecek. 15 Aralık’ta ise Denizlispor ile sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor, Süper Lig ve Avrupa’daki serüvenini hedefleri anlamında büyük oranda belirlemiş olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.