GENEL - 17 Mart 2020 Salı 15:16

Üniversite öğrencisi Aleyna’nın ölümü TBMM’ye taşındı

A
A
A
Üniversite öğrencisi Aleyna’nın ölümü TBMM’ye taşındı

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak mahallesinde 2 Mart 2020 tarihinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin ölümüne ilişkin TBMM’ye soru önergesi verildi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak mahallesinde 2 Mart 2020 tarihinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin ölümüne ilişkin TBMM’ye soru önergesi verildi.


Ortahisar ilçesindeki Yalıncak mahallesinde yaşayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aleyna Şanlı (20) yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Feci şekilde hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin ölümüne ilişkin CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verildi. Kazanın meydana geldiği bölgede 2,5 yıl önce üst geçit yapılması kararı alınmasına rağmen üst geçit yapılmadığını dile getiren Milletvekili Kaya, “Söz konusu yerde Karayolları Genel Müdürlüğü 2 buçuk yıl önce üst geçit yapılması kararı almasına rağmen üst geçit yapmamıştır. 2 buçuk yıl önce alınan karar, kazadan sonra tekrar alındı. Her kazada bir üst geçit kararı mı alınacak? Peki, üst geçit ne zaman yapılacak? Üst geçit yapılmadıkça da Aleynalarımızı kaybetmemiz kaçınılmazıdır” dedi.



“Karadeniz Sahil Yolunun en tehlikeli yerlerinden biri”


Kazanın yaşandığı mevkideki yolun eğimli, virajlı ve Karadeniz sahil yolunun en tehlikeli yollarından biri olduğuna dikkat çeken Kaya, “Mahalle içinden geçen bu yolun etrafında birçok bina, alışveriş merkezleri, 500 kişilik öğrenci yurdu olmasına rağmen yoldan karşıya geçmek için hiçbir üst geçidin ya da güvenli geçiş noktasının bulunmaması ve aynı mevkide sıklıkla kazalar yaşanması Yalıncak Mahallesi sakinlerini endişelendirmektedir. Söz konusu yerde Karayolları Genel Müdürlüğü 2,5 yıl önce üst geçit yapılması kararı almasına rağmen üst geçit yapılmamıştır. Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a soru önergemizi verdik. Başka Aleynalarımız hayattan koparılmasın diye çabamız. 2,5 yıl önce yapılması planlanan üst geçit yapılmış olsaydı belki Aleyna kızımız yaşıyor olacaktı” şeklinde konuştu.



“Burası sürat yolu”


Yalıncak Mahallesi muhtarı Ömer Yurduseven ise Aleyna Şanlı’nın hayatını kaybettiği yolda çok sayıda trafik kazasının yaşandığını belirterek “Burada devamlı trafik kazaları yaşanıyor. Bana göre Karadeniz Sahil Yolu’nun en tehlikeli noktası. Yaklaşık 2,5 yıldır Karayolları’na ’buraya üst geçit koyun’ diye çağrı yapıyoruz. Ancak maalesef bize iki kez söz verildiği halde bu mümkün olmadı. İki buçuk yıldan beri hem belediye hem de Karayolları arasında mekik dokuyoruz. En son Karayolları bize ‘Burayı imara işletin’ dedi. İmara işlettik ancak her halde imarda iptal oldu. Bana göre burada üç tane üst geçit yapılması lazım. Onlara burası devamlı göç alan yer sürekli inşaatlar büyüyor. Hatta burada 500 kapasiteli bir öğrenci yurdumuz var. Zaten hayatını kaybeden kızımızın geldiği istikametten onlar da geliyor. Yola çıktığın zaman bakıyorsun araba yok ancak çok geçmeden bakıyorsun arada ayağının dibine gelmiş. Yani burası sürat yolu. Kaç kez söylediğimiz halde maalesef üst geçit yapılmadı bizi ciddiye almadılar. İnşallah bundan sonra burada kaza olmaz. Geçen hafta Ankara’ya gittim. Oradakilere buranın ciddiyetini anlattım. İnşallah bir şeyler yapacaklar ama bir kaza olmadan bir an önce yaparlar diye düşünüyorum. Yalıncak sınırları içerisinde acilen üç tane üst geçit lazım. Burada ölümlü trafik kazaların yanında çok sayıda trafik kazası oluyor. Bir an önce burada yeterli önlemlerin alınmasını yetkililerden rica ediyoruz. Burada bir tane üst geçit değil üç tane yapılmasını istiyoruz. Üç taneden az olursa bunun sorumluluğu bana göre yetkililerindir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da seçimde 260 sağlık personeli görev yapacak Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın’da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak. Genel seçimlere sayılı günler kala ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da seçim hazırlıkları sürdürülürken, Aydın’da Mahalli İdareler Seçimi’nde 882 bin 124 seçmen 2 bin 918 sandıkta, belediye başkanlığı, meclis üyesi ve muhtar adayları için oy kullanacak. Bu çerçevede harekete geçen Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ise hastanelerde yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşların oy kullanmasını sağlamak amacıyla seçim mesaisi yapacak. Geçtiğimiz gün Aydın Valiliği başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararla birlikte Aydın genelinde seçim günü 69 araç ve 78 ekip olmak üzere toplam 260 sağlık personeli görev yapacak. Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Hastanelerimizde yatan hastalarımız ve evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızdan talepte bulunanların, 31 Mart seçimlerinde hasta nakil araçlarımız ve hizmet araçlarımız ile oy verecekleri merkezlere ulaşımları sağlanacaktır. Evde Sağlık Hizmeti alan vatandaşlarımızın oy kullanacakları merkezlere kolay ve güvenli bir şekilde gidiş dönüşlerini sağlamak için İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 69 araç ve 78 ekip olmak üzere toplam 260 sağlık personelimiz görevlendirilmiştir. Seçimlerde oy kullanmak üzere nakil talep eden vatandaşlarımız Cumartesi günü saat 09.00 - 21.00, Pazar günü ise saat 08.00’den itibaren 444 38 33 veya Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’nin 0256 213 54 72 numaralı telefonlardan randevu oluşturabilirler” ifadeleri yer aldı.
Hatay Afetzede vatandaş, yeni yuvasının anahtarını teslim almanın mutluluğunu yaşıyor Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan afetzede Osman Kara, TOKİ tarafından inşaa edilen yeni yuvasının anahtarını almanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da afetin yaraları soruluyor. Kentin dört bir yanında TOKİ tarafından inşa edilen binalar her geçen gün yükseliyor. Payas ilçesinde de 1. ve 2. Etap deprem konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. Payas ilçesi Sincan Mahallesi’nde yaşayan Osman Kara’nın da evi depremde ağır hasar almış ve yıkılmıştı. Kara, ilçede bulunan TOKİ’lerde kuradan çıkan konutu için ön sözleşmeyi imzalayarak, yuvasının anahtarını aldı. Yeni yuvası için teşekkürlerini dile getiren Osman Kara, “6 şubat depreminde işte ev yıkılanlardan biriyiz, Allah milletimize o depremi bir daha yaşatmasın. Şuan var ya gerçekten, kendimi tutamıyorum yani o an hatırladıkça üzülüyorum. Öyle bir şey oldu ki yani daha şu yaşıma kadar böyle bir şey hiç görmedim. Yani depremi gördüm ama bu bir başkaydı yani. Allah kısmet ederse işte evimizi hazırladığımız zaman taşınacağız. Bu bir nimettir yani ben görmedim böyle devletin ev verdiğini, Allah razı olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin Rabb’im, yani hepimize, gerçekten yani bu büyük bir nimettir. Allah razı olsun, yapanlardan edenlerden ve teşvik edenlerden. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden rabbim razı olsun” dedi.