GENEL - 04 Mayıs 2021 Salı 11:46

Yalıncak Plajı deniz sezonunu yetiştirilecek

A
A
A
Yalıncak Plajı deniz sezonunu yetiştirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve Trabzonlular tarafından merakla beklenen Yalıncak Plajı Projesi’nde sona yaklaşıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve Trabzonlular tarafından merakla beklenen Yalıncak Plajı Projesi’nde sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun halkı denizle buluşturmak adına hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Yalıncak plajının haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun halkı denizle buluşturmak adına önem verdiği projeler arasında yer alan Yalıncak plajında yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. Haziran ayının sonuna doğru bitirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında, otopark alanı bordür ve oluk yapımına devam ediliyor. Yaya ve bisiklet yolu, su parkı, mendirek betonu, taş duvar, çocuk oyun alanı, otopark kazı ve dolgu imalatı, koruma perdesi ile araç yolu tesviyesi yapımı da tüm hızıyla sürüyor.



Tamamlandığında ahşapla kaplanacak


Yalıncak Plajı Projesi’nin son durumu ve kıyı kenar çizgisine muhalefet iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bizim Yalıncak’ta yaptığımız günü birlik tesistir. Soyunma, duş alma kabinleri yapılıyor. Onlar tuğla gibi görünse de tamamlandığında ahşapla kaplanacakları için çok güzel bir görünüm sağlanacak. Sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılıyor. Haksız paylaşımlar olduğunu düşünüyorum. Gidip yerinde görseler, Yalıncak plajının eski ve yeni durumunu kıyaslasalar, ne dediğimizi daha iyi anlayacaklardır. Orada Kıyı Kanununa aykırı hiçbir yapılaşma yapmıyoruz. Yapılanlar kaldırılabilir sökülebilir günübirlik yapılardır. Hukuka aykırı hiçbir iş yapmayız” dedi.


Şehrin bu tür sahiplenmelerini sevdiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak eleştiri ve uyarıları dikkate alıyoruz. Hem burada hem başka projelerde hatamız, eksiğimiz olabilir. Herkesin var. Çevre, hukuk, adalet konularında hassasiyetimiz var. Şehrin hassasiyetini biz de paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Toz taşınımı Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Toz taşınımından dolayı puslu bir hava hakim olurken, güneş gündüz olmasına rağmen güçlükle görünebildi. Son zamanlarda kentte artan toz taşınımı kaynaklı rahatsızlık yaşadığını belirten Yusuf Eker, "Son zamanlarda gelen bu toz bulutları bizi çok rahatsız ediyor. Araçlarımıza dikkat ederseniz zaten günlerdir toz içinde, hemen hemen her gün yıkatmak zorundayız. Bu durum bizi çok fazla rahatsız ediyor fakat şu an yetkililerin yapabileceği bir çözüm var mı bilmiyorum. Bu duruma bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Ben de astım rahatsızlığı var ve bu duruma bağlı olarak sürekli hapşırma ve öksürme durumunda kalıyorum. Şu an maskemi çıkarttım fakat genel olarak bu durumlarda maske ile dolaşıyorum" dedi. "Her gün araç yıkıyoruz" Astım hastası Nilgün Ceylan ise günlerdir oluşan toz taşınımından kaynaklı şikayetçi olduğunu söyledi. Başta balkon ve araçlar olmak üzere birçok yeri toz kapladığını ifade eden Ceylan, "Balkonumuzda olsun, arabalarımızda olsun aşırı toz taşınımı var. İnşallah bir an önce çözülmesini istiyoruz. Her gün araçlarımızı yıkıyoruz çünkü toz bizi çok rahatsız ediyor. Astımım var, bu dönemlerde daha da rahatsız oluyoruz. Tozdan dolayı sürekli öksürük tutuyor ve nefes alamıyorum. Bir müddet sonra daha da büyüyüp alerjiye dönüşüyor. Balkondaki rahatsızlık başlı başına bir sıkıntı, iki güne bir balkonu yıkamak zorunda kalıyoruz ve toz içeri kadar giriyor" şeklinde konuştu.