ÇEVRE - 12 Şubat 2021 Cuma 09:31

22 yıl önce bir kedi sahiplendi, şimdi 30’dan fazla kedisi oldu

A
A
A
22 yıl önce bir kedi sahiplendi, şimdi 30’dan fazla kedisi oldu

Tunceli’de 54 yaşındaki Latif Yalçın , 22 yıl önce bir kedi sahiplenmesiyle başladığı hayvan sevgisi büyüdü, şimdi 30’dan fazla hayvana bakmaya başladı.

Tunceli’de 54 yaşındaki Latif Yalçın , 22 yıl önce bir kedi sahiplenmesiyle başladığı hayvan sevgisi büyüdü, şimdi 30’dan fazla hayvana bakmaya başladı.


Merkeze bağlı Esentepe Mahallesi’nde 6 kişilik ailesiyle yaşayan 54 yaşındaki Latif Yalçın, 22 yıl önce bir tane kedi sahiplendi. Zamanla yavrulayan kedilerin sayısı her geçen gün artmaya başladı. Kendi kedilerinin yanı sıra çevredekilerin de bıraktığı kedilere sahip çıkan Yalçın, şimdilerde sayısı 30’u geçti. Kedileri düzenli besleyen Yalçın zaman zaman mama konusunda sıkıntı çekse de onlarla yakından ilgilenmeyi ihmal etmiyor.


Uzun yıllardır kedileri beslediğini belirten Latif Yalçın, “Pek kimse sahip çıkmıyor. Mecburen acıyıp bakıyorum. İnsanlar ’sen bu kadar kediyle nasıl baş ediyorsun’ diyorlar. Ben onlara ’yardımcı oluyorum Allah’da bana yardımcı oluyor" diyorum onlara. Duyarlı vatandaşlar birer paket mama yollasalar, onlar da sevap kazanır” dedi.



Kış için yuva yaptı, soba da yakıyor


Bazı kişilerin kedileri sokağa bıraktığını ifade eden Yalçın, “Hayvan kapımıza gelince gitmiyor. Sıcak bir yer, yemek görüyor. Burada kediler için bir yer yaptık. Kışın da üşümesinler diye soba yakıyorum. İçeride yerlerini yaptım. Kış mevsiminde altlarına toprak koyuyorum. Sularını, vitaminlerini veriyorum” diye konuştu.



"Aşı yapılırsa daha rahat bakabiliriz"


6 kişilik ailesi olduğunu ve gelinen aşamada kedileri beslemenin ekonomik gücünü aştığını kaydeden Yalçın, “Eve iki ekmek aldığımız zaman yarısını onlara veriyoruz. İnsanlardan mama konusunda destek bekliyoruz. Yine bunların aşıları yapılsa, kısırlaştırılsalar daha rahat bakabiliriz. Çünkü bizim gücümüz aşı yapmaya, vitamin ilaçlarını almaya yetmiyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.