ASAYİŞ - 30 Ekim 2018 Salı 12:18

Tunceli’de önemli başarı, 20’si 18 milyon ödüllü, 117 terörist etkisiz hale getirildi

A
A
A
Tunceli’de önemli başarı, 20’si 18 milyon ödüllü, 117 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli’de 2018 yılında şu ana kadar 3’ü kırmızı listede 106’sı ölü 117 terörist etkisiz hale getirildi, 70 bin mühimmat ele geçirildi, 122 sığınak imha edildi.

Tunceli’de 2018 yılında şu ana kadar 3’ü kırmızı listede 106’sı ölü 117 terörist etkisiz hale getirildi, 70 bin mühimmat ele geçirildi, 122 sığınak imha edildi. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerden 20’sinin terör arananlar listesinde kırmızı, turuncu ve gri kategoride yer aldığı başlarına toplam 18 milyon 600 bin TL ödül konulduğu bildirildi.


2018 yılında güvenlik güçleri başta terör örgütü PKK olmak üzere tüm örgütlere karşı başarılı mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Terör örgütü PKK’nın bazı sol örgütlerle dirsek teması kurduğu Tunceli’de başarılı operasyonlarla dikkat çekiyor. İçişler Bakanı Süleyman Soylu’da, Tunceli’nin terörle mücadele başarı sıralamasında ilk sırada yer aldığını bugün açıkladı. Terörlü mücadelede Bakan Soylu’nun büyük başarılar elde ettiğini söylediği Tunceli’de 2018’in Ekim ayına kadar düzenlenen operasyonlarda 20’si aranan 22’si sözde lider kadrosundan 106’sı ölü 117 terörist etkisiz hale getirildi. 2017 yılında ise 94’ü ölü 114 terörist etkisiz hale getirilmişti.



3’ü kırmızı listede 106 terörist ölü, 11’i sağ ele geçirildi


İHA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2018 yılında bugüne kadar Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) desteğiyle Tunceli’de komando, jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.İnsansız hava araçları,savaş uçakları ve helikopterlerin havadan destek verdiği operasyonlarda “kırmızı” listede aranan teröristlerden sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan, onun yerine gönderilen Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban, sözde Dersim Saha Sorumlusu Çetin Kombat kod adlı Musa Çetiner’le birlikte, 5’i turuncu, 12’ide gri listede yer alan 20’si başına ödül konulan 106 terörist ölü, 11 terörist ise sağ ele geçirildi.


Kentte, terör örgütleri tarafından girilmez denilen “Kızılmescit, Kutuderesi, ve Aliboğazı” gibi yerlere de nokta operasyonlar düzenleyen timler, PKK ve TKP/ML-TİKKO’lu teröristlerin kullandığı 122 sığınak ve mağarayı imha etti. Bölgede yapılan operasyonlarda 80 el yapımı patlayıcı, 3 tondan fazla patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 6 kilogram plastik patlayıcı,58 adet Kaleşnikof, 14 adet M16 piyade tüfeği, 4 adet keskin nişancı tüfeği, 5 adet tabanca, 55 adet el bombası, 3 adet roketatar, 13 adet roketatar mühimmatı, 70 bin adet mühimmat, tonlarca yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.



İsim isim 18 milyon 600 bin TL ödüllü, 20 terörist


1- 4 milyon ödüllü Kırmızı liste yer alan sözde Erzurum Eyaleti sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan 4 Nisan 2018’de Tunceli-Pülümür Kırsalında öldürüldü.


2- 4 milyon ödüllü Kırmızı Listede yer alan sözde örgütün Saha sorumlusu Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban 11 Ağustos 2018 tarihinde Tunceli Pülümür Kırsalında öldürüldü.


3- 4 milyon ödüllü kırmızı listede yer alan sözde Dersim Saha Sorumlusu Çetin Kombat kod adlı Musa Çetiner 30 Temmuz 2018 Tarihinde Tunceli-Pülümür Kırsalında öldürüldü.


4- 600 bin TL ödüllü Turuncu Listede yer alan sözde Nazımiye gücü sorumlusu "Mahir" kod adlı Cihan Kıt


5- 600 bin TL ödüllü Turuncu Listede yer alan sözde TKP/ML-TİKKO Ovacık gücü sorumlusu Yusuf kod adlı İlker Tezer


6- 600 bin TL ödüllü Turuncu Listede yer alana sözde TKP/ML-TİKKO sözde bölge sorumlusu Deniz Doğan kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş


7- 600 bin TL ödüllü Turuncu Listede yer alan sözde sözde sorumlu Rezzan Mardin kod adlı Ömer Duran


8- 600 bin TL ödüllü Turuncu Listede yer alan sözde batı cephe kadın sorumlusu Silvan Jindar kod adlı Pınar Yıldırım


9- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Berhudan-Genco kod adlı Mustafa Şeker


10- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan"Taylan" kod adlı Erkan Ordu


11- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Ramazan Yosugey


12- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Baran kod adlı Haydar Gül


13- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Mervan kod adlı Yunus Dalgın


14- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan “Delila” kod adlı Zeynep Miran


15- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan “Soro Amed” kod adlı Mehmet Reber Çetin


16- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan “Harun Munzur” kod adlı Maşallah Malazgirt


17- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Şevger kod adlı Zeynal Küçük


18- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Fuat Fikri kod adlı Fuat Akkaya


19- 300 bin TL ödüllü Gri Listede Yer alan MLKP’li Baran Dersim kod adlı İrfan Gerçek


20- 300 bin TL ödüllü Gri listede yer alan Ferhat Dersim kod adlı Ertan Erol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Vali Çiçek Koltuğunu 8.Sınıf Öğrencisi Esma’ya devretti Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu Kocasinan İlçesi Sümer Ortaokulu öğrencilerinden Esma Necla Doğan’a devretti. Valilik koltuğuna oturan Esma Necla Doğan; "Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan TBMM çok zor şartlarda açılmıştır. Cumhuriyetimiz de büyük fedakârlıklarla, gayretlerle kurulmuştur. Ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak için hiç yorulmadan çalışmaya devam ederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu bayramın sevincini ve coşkusunu, tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor, saygılarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı ve 104. yılını kutladığımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. Vali Esma Necla Doğan Vali Gökmen Çiçek’e; "TBMM’nin açılışının 104. Yıl dönümü kapsamında bizleri kabul ettiğiniz için Kayserili öğrenciler adına sizlere çok teşekkür ederim. Kayseri’ye ve Kayserililere olan samimi ve içten destekleriniz bizler için Türkiye Cumhuriyeti’nin milletine olan desteğinin de bir yansımasıdır. Görevde olduğunuz sürece Kayseri için özellikle turizm alanında yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yeşilhisar ilçemize bağlı Soğanlı Vadisinde gerek yöre halkına ve gerekse turizme yönelik yaptığınız katkıların yanında ilimizde gençlerimize yönelik ERVA Spor Kulübü çatısı altında yaptığınız zararlı alışkanlıkları önleyici çalışmalarınızda bizler için çok önemli. Birçok alanda canla başla çalıştığınız için bizlerin gönlünde ’Vali Amca’ olarak yer alıyorsunuz sizlere çok teşekkür ederim" dedi. ERVA Spor Kulüplerinden sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’i telefonlar arayan Vali Esma Necla Doğan, ERVA projesinin gidişatı ile ilgili bilgiler aldı. İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile de görüşen Vali Doğan; "Okul önlerindeki yaya geçitlerinin güvenliğinin artırılması ve okul servislerinin daha sık denetlenmesi talimatı verdi. Öğrencilerin aileleriyle telefonda görüşerek teşekkür eden Vali Çiçek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek yakın ilgi gösterdi. Programda, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve öğretmenler de hazır bulundu.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta ABD’ye bakır ihracı Kahramanmaraş’ın geleneksel el sanatlarından bakırcılık mesleği 6 Şubat depremlerinin ardından üretimini sürdürüyor. Depremin yaralarını saran esnaf ürünleri Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Kahramanmaraş’ta çok eski bir geçmişe ve geleneğe sahip olan bakırcılık sanatı, 1950’li yıllardan itibaren ivme kazandı. Bakırın dövülerek şekillendirilmesi ve süslenmesiyle ortaya çıkan mutfak eşyaları ve çeşitli süs eşyalarının imal edildiği bir geleneksel el sanatı olan bakırcılık, yaygın bir şekilde hem kullanılıyor hem de üretimini sürdürüyor. Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bakırcı esnafları da üretimini sürdürüyor. Deprem sonrası yarasını saran esnaf 10 bin ürünü hem üretiyor hem de yurt içi ve yurt dışına gönderiyor. Bakır üreticisi İsmail Binici, “Bakırı işlemecilik ve mutfak eşyaları üzerine çalışıyoruz. 1980 yılından bu yana atölyemizi çalıştırıyoruz ve mesleğe 7 yaşında başladım. Mutfak eşyaları, dekoratif işler, bakır kaplama ve mangal işleri gibi nasıl bir talep olursa yapabilecek kapasitedeyiz. Kahramanmaraş’ta bakırcılık iyi bir konumda. Türkiye genelinde azınlığa düşmüş bir meslek ama bizim bu yöremizde halen devam ediyor” dedi. Bakırın yıllık 150 bin dolar civarında ihracat rakamlarına ulaştığını da ifade eden Binici, “Yaptığımız ürünler yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz. Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderiyoruz özellikle kahve takımı gönderiyoruz. Aşırı miktarda olmasa da yılda iki konteyner 100-150 bin dolarlık ihracat yapılıyor. Ecdadımız hep bakır kullanmış bir müddet bakırcılık başka metaller çıktığı için gerilemiştir ve mutfak eşyaları devreye girmiştir. Hatta doktorlar bakırı önermeye başladı. Restoranlar bakır kullanmaya başladı. Bakır hayatımızın biri parçası ve sağlığa faydası çok. Depremin ilk aşamalarından itibaren 3-4 ay hiçbir şey yapamadık iş yerimiz hasar aldı ve makinalar ve ürünler hasar gördü sonra toparladık işimize devam ediyoruz” diye konuştu. Bakır ustası Mahmut Koz ise, “Özellikle mutfakta kullanılan her şeyde kullanılır 10 bin civarında bir çeşidimiz vardır. Tarihi değerli ürünlerde yapıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta ABD’ye bakır ihracı Kahramanmaraş’ın geleneksel el sanatlarından bakırcılık mesleği 6 Şubat depremlerinin ardından üretimini sürdürüyor. Depremin yaralarını saran esnaf ürünleri Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Kahramanmaraş’ta çok eski bir geçmişe ve geleneğe sahip olan bakırcılık sanatı, 1950’li yıllardan itibaren ivme kazandı. Bakırın dövülerek şekillendirilmesi ve süslenmesiyle ortaya çıkan mutfak eşyaları ve çeşitli süs eşyalarının imal edildiği bir geleneksel el sanatı olan bakırcılık, yaygın bir şekilde hem kullanılıyor hem de üretimini sürdürüyor. Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bakırcı esnafları da üretimini sürdürüyor. Deprem sonrası yarasını saran esnaf 10 bin ürünü hem üretiyor hem de yurt içi ve yurt dışına gönderiyor. Bakır üreticisi İsmail Binici, “Bakırı işlemecilik ve mutfak eşyaları üzerine çalışıyoruz. 1980 yılından bu yana atölyemizi çalıştırıyoruz ve mesleğe 7 yaşında başladım. Mutfak eşyaları, dekoratif işler, bakır kaplama ve mangal işleri gibi nasıl bir talep olursa yapabilecek kapasitedeyiz. Kahramanmaraş’ta bakırcılık iyi bir konumda. Türkiye genelinde azınlığa düşmüş bir meslek ama bizim bu yöremizde halen devam ediyor” dedi. Bakırın yıllık 150 bin dolar civarında ihracat rakamlarına ulaştığını da ifade eden Binici, “Yaptığımız ürünler yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz. Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderiyoruz özellikle kahve takımı gönderiyoruz. Aşırı miktarda olmasa da yılda iki konteyner 100-150 bin dolarlık ihracat yapılıyor. Ecdadımız hep bakır kullanmış bir müddet bakırcılık başka metaller çıktığı için gerilemiştir ve mutfak eşyaları devreye girmiştir. Hatta doktorlar bakırı önermeye başladı. Restoranlar bakır kullanmaya başladı. Bakır hayatımızın biri parçası ve sağlığa faydası çok. Depremin ilk aşamalarından itibaren 3-4 ay hiçbir şey yapamadık iş yerimiz hasar aldı ve makinalar ve ürünler hasar gördü sonra toparladık işimize devam ediyoruz” diye konuştu. Bakır ustası Mahmut Koz ise, “Özellikle mutfakta kullanılan her şeyde kullanılır 10 bin civarında bir çeşidimiz vardır. Tarihi değerli ürünlerde yapıyoruz” dedi.