ÇEVRE - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 15:24

Yaban keçileri,bu kez kurumların bahçesine kadar geldi

A
A
A
Yaban keçileri,bu kez kurumların bahçesine kadar geldi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde son günlerde sıklıkla görülen yaban keçileri, bu kez aralarında hükümet konağının da olduğu kurumların bahçesine kadar gelmesi dikkat çekti.

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde son günlerde sıklıkla görülen yaban keçileri, bu kez aralarında hükümet konağının da olduğu kurumların bahçesine kadar gelmesi dikkat çekti.


Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli’de de korona virüsle ilgili alınan tedbirlerle son aylarda sokakta bulunan vatandaş sayısı azalması ile yaban keçileri de mahalle içlerine kadar gelmeye başladı. Son 2 ayda özellikle sık sık mahalle aralarına gelen yaban keçileri bu kez, resmi kurumların bahçesine kadar girdi. İlk önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bahçesine giren yaban keçileri daha sonra Kaymakamlık ile diğer kurumların yer aldığı Hükümet Konağı’nın bahçesine kadar geldi. Bir süre borada dolaşan hayvanlar,görevde olan kurum personelleri tarafından da cep telefonları ile görüntülendi.


İlçe halkın yaban keçilerini koruduğunu ve doğal yaşama karşı duyarlı olduğunu aktaran Veteriner Hekim Ayşegül Kılıç, “Çemişgezek ilçemizin sembolü olan dağ keçileri bu gün kurumumuzu ziyarete geldi. Bizde bu güzel anları cep telefonumuzla görüntüledik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.