- 28 Aralık 2018 Cuma 11:13

Uşaklılar Üniversite Cami için seferber oldu

A
A
A
Uşaklılar Üniversite Cami için seferber oldu

Uşak Üniversite Caminde inşaatında sona yaklaşıldı.

Uşak Üniversite Caminde inşaatında sona yaklaşıldı. Modern mimarisiyle Uşak’ta ilk olma özelliğini taşıyan cami konum itibariyle de ilgileri üzerine çekiyor.


Konuyla ilgili olarak konuşan Uşak İl Müftü Yardımcısı ve Üniversite Cami Yönetim Kurulu Üyesi İshak Göksel başka din görevlileri olmak üzere bütün Uşaklıların camiyi önümüzdeki Ramazan ayına yetiştirmeye kararlı olduğunu söyledi.


Üniversite Cami yaptırma derneğinin geçen aylarda yönetiminin değiştiğini ve yeni yönetim kurulu üyeleri olarak zaman zaman bir araya gelerek çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Göksel; “Üniversite camimizin dernek başkanımızı Üniversiteden bir hocamız İlahiyat fakültesinden bir hocamız var biz varız zaman zaman bir araya gelerek çalışmaları değerlendiriyoruz. Üniversite camimizin biran önce açılabilmesi için en azından 2019 yılı Ramazan ayında üst katının ibadete açılması için gayret ediyoruz. Bununla ilgili olarak yönetim olarak Diyanet İşleri Başkanlığına gidilip görüşmeler yapıldı, yardım talebinde bulunduk, bunun haricinde ilimizden yardım topladık. Yine geçen hafta Sayın Rektörümüzün başkalığında yönetim kurulu ve iş adamlarımızla birlikte camimiz ile bir toplantı yapıldı. Orada Sayın Rektörümüz caminin biran önce bitirilmesi iş adamlarımızdan bir talebi oldu. İş adamlarımız da bu konuda destelerinin olacağın söylediler. İnşallah biz 2019 yılı Ramazan ayında camimizin ibadete açılacağını umuyoruz. Çalışmalar ara verilmeden devam ediyor. Camimizin yüzde 90’lık bölümü bitmiş durumda. Bu konuda hakikaten firma yetkilileriyle zaten ilk başta yani dernek yönetimi değiştiği andan itibaren bir hafta içerisinde görüştük. Bunun akabinde onlar çalışmalarına başladılar. Biz inşallah Ramazan ayında ibadete açmayı planlıyoruz. Biz Uşaklı hayırsever kardeşlerimizden camimizin bir an önce bitirilmesi için yardım talep ediyoruz. Hakikaten inşallah halkımızın duyarlığıyla camimizin en kısa sürede bitirileceğini ümit ediyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.