EĞİTİM - 21 Eylül 2020 Pazartesi 16:25

Uşak’ta 4 bin 553 öğrenci 1. sınıfa başladı

A
A
A
Uşak’ta 4 bin 553 öğrenci 1. sınıfa başladı

Uşak’ta okulların açılmasıyla birlikte toplamda 7bin 104 öğrenci eğitime başladı.

Uşak’ta okulların açılmasıyla birlikte toplamda 7bin 104 öğrenci eğitime başladı. Vali Funda Kocabıyık, okulları yerlerinde denetlerken öğrencilerle de sohbet ettikten sonra hediye verdi.


Vali Funda Kocabıyık TOKİ İlkokulu ziyaret ederek Kovid-19 tedbirlerini yerinde inceledi. İncelemelerde bulunan Kocabıyık, okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle de sohbet etti.


Okullarda yapılan çalışmalarla ilgili açıklamışlarda bulunan Vali Funda Kocabıyık, “Uzun bir aradan sonra okullarda çocuk seslerinin duyulması ve sınıfların Kovid tedbirleri alınarak tekrar öğrencilere kavuşması mutluluk verici. Bugün itibari ile ilimizde ana sınıfı ve ilkokul düzeyinde uyum haftasına başlamış bulunuyoruz. Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimi bu yıl belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bugün ilimiz genelinde 2 bin 551 öğrencimiz okul öncesi eğitime, 4 bin 553 öğrencimiz ise 1. sınıfa başladı. Okullarımızda çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığı için tüm tedbirleri aldık. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılı, sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” dedi.



İl genelinde bütün okulların yüz yüze eğitim verilecek tüm okullarımızda hazırlıklar hijyen kuralları çerçevesinde tamamlandığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Çocuklarımızın sağlığı, bizim için her şeyden önemli. Çocuklarımızın salgından zarar görmemeleri için çok hassas davranarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimlerden faydalanmak isteyen ancak teknik altyapıya sahip olmayan öğrencilerimiz için ilimiz genelinde 168 okulda ve Uşak Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezlerinde EBA erişim destek noktaları oluşturduk. Bilgisayar ve internet erişimine sahip olmayan çocuklarımız okullarımıza ve gençlik merkezlerimize giderek ücretsiz olarak EBA sistemini kullanabilir. Kovid-19 salgını süresince çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bilgisayarı olmayan ve internet erişimi sağlayamayan öğrencilerimizi EBA destek erişim noktalarına bekliyoruz” diye konuştu.


Ziyaretinden anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, çocuklara hediyeler verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.
İstanbul Vitamin LGS’den sınava hazırlık sürecinde bire bir rehberlik desteği Türk Telekom’un iştiraki olan eğitim teknolojileri şirketi Sebit’in yapay zekâ destekli LGS’ye hazırlık ürünü Vitamin LGS’de, uzmanlar ile öğrencileri bire bir canlı görüşmelerde buluşturan rehberlik desteği başladı. Sebit, LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik psikolog ve psikolojik danışmanlarla bire bir rehberlik desteği hizmeti başlattı. 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavına kadar kalan sürede öğrencilerin ilk merkezi sınav deneyimlerinde kaygılarını azaltmak, sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiği ve sınava kadar olan süreçte netlerini nasıl artıracakları konularında tavsiyeler sunmak üzere rehberlik desteği verilmesi hedefleniyor. Vitamin LGS hakkında şu bilgiler verildi: LGS hazırlığında uzmanlarla rehberlik desteği Vitamin LGS’de Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle Vitamin LGS, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran Vitamin LGS; ‘Bire Bir Rehberlik’ uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik desteği alabilmelerini sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları tek bir sette 8. sınıf öğrencileri, yapay zekâ destekli Vitamin LGS’yle sınava eksiksiz bir şekilde hazırlanabiliyor. Vitamin LGS Seti’nde kişiye özel çalışma sistemi, uzmanlarla bire bir görüşmelerle rehberlik desteği, 16 bin soru ve çözüm videosu, konu anlatım videoları, MEB örnek soruları ve geçmiş yıllarda çıkmış LGS soruları, 13 deneme sınavı ve ‘Adım Kartları Seti’ bulunuyor. Toplamda 28 soru bankasıyla Türkiye’nin en iyi yayıncılarının kitaplarını bir araya getiren Vitamin LGS’yle öğrenciler, başka bir kaynak arayışıyla vakit kaybetmeden eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanıyor.