EĞİTİM - 03 Ocak 2020 Cuma 13:57

Uşak’ta ’Erasmus+Yetişkin Eğitimi’ projesi başladı

A
A
A
Uşak’ta ’Erasmus+Yetişkin Eğitimi’ projesi başladı

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education” (ZAMANSIZ: Yetişkin Eğitiminde Yaygın ve Gayri Resmi Öğrenme Yöntemi Olarak Kültürel Yorum Projesi) isimli Erasmus+ projesinin açılış toplantısı İspanya’nın Reus şehrinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education” (ZAMANSIZ: Yetişkin Eğitiminde Yaygın ve Gayri Resmi Öğrenme Yöntemi Olarak Kültürel Yorum Projesi) isimli Erasmus+ projesinin açılış toplantısı İspanya’nın Reus şehrinde gerçekleştirildi.


Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen toplantıya Uşak Üniversitesini temsilen Öğr. Gör. İbrahim Uz ve Öğr. Gör. Betül Mutaf katıldı. Projenin açılış toplantısında kurumların tanıtılması, proje görev dağılımının paylaşılması, bütçe dağılımı ilgili konular görüşüldü. Proje taraflarının sorumluluklarıyla ilgili sunumların ardından sosyal ve kültürel etkinlikler ile ilgili karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Toplantı katılımcılara sertifikalarının verilmesini ile sona erdi.


Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 24 ay sürecek olan projenin temel amacı, yetişkin eğitiminde görev alan eğitimcilerin yabancı dil öğretim yeterliklerinin geliştirilmesini ve yetişkin öğrencilerin yabancı dil öğrenme motivasyonunun arttırılmasını sağlayacak yeni ve yenilikçi eğitim materyalleri ve metodolojileri oluşturmak. Proje kapsamında geliştirilecek olan fikri çıktılar aracılığıyla, yetişkin öğrencilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ve yetişkin eğitiminde görev alan eğitimcilerle birlikte geliştirilen öğrenme materyallerinin, yetişkin öğrencilerin yaşam boyu öğrenmeye katılımını ve kalıcılığını teşvik etmesi ve ayrıca dijital, dilsel ve kültürler arası becerilerini geliştirmesi hedeflenmekte.


Projenin bir sonraki toplantısının ise Haziran ayında Uşak Üniversitesinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.