EĞİTİM - 23 Şubat 2019 Cumartesi 13:24

Uşak’ta gençlere kitap ve bisiklet hediye edildi

A
A
A
Uşak’ta gençlere kitap ve bisiklet hediye edildi

Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılan Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi, Uşak Sultan Halil Yiğit Ticaret Meslek Lisesi’nin kütüphanesine kitap desteğinde bulunarak şanslı 5 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılan Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi, Uşak Sultan Halil Yiğit Ticaret Meslek Lisesi’nin kütüphanesine kitap desteğinde bulunarak şanslı 5 öğrenciye bisiklet hediye etti.


Uşak’ın çehresini değiştiren örnek projelerden biri olarak 1 Eylül 2018’de Uşaklıların hizmetine açılan Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Bünyesinde diyetisyenlik, yaşam koçluğu, spor eğitmenliği ve ücretsiz bisiklet hizmetleri barındırarak açıldığı günden bugüne 11 bin 200 vatandaşa hizmet veren Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi, sunduğu diyetisyenlik hizmetinin karşılığında yalnızca bir kitap talep ederek ve toplanan kitapları ihtiyacı olan okulların kütüphanesine bağışlıyor.


Sağlıklı Yaşam Merkezi, bu kapsamda toplanan kitaplarla ilk olarak Bitlis’te, daha sonra bazı köy okullarında kütüphane kurulmasını sağlamıştı. Son olarak Merkez’de toplanan kitaplar Uşak Sultan Halil Yiğit Ticaret Meslek Lisesi’nin yeni kurulan kütüphanesine bağışlandı. Okulda Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi’nin diyetisyenleri tarafından öğrencilere Merkez’in hizmetleri ve sağlıklı beslenme konusunda konferans düzenlendi. Konferansa öğrencilerin ilgisi büyüktü.


Düzenlenen etkinliğe Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Konferans sonunda kurayla 5 şanslı öğrenciye bisiklet armağan edildi.


Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın öncülüğünde açılarak, Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi. Ünal, öğrencilere ilk olarak Başkan Cahan’ın selamını ilettikten sonra kendi kariyer hayatından bahsederek, onlara motivasyon konuşması gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Ünal’ın konuşmasının ardından yapılan kura ile 5 şanslı öğrenciye bisiklet armağan edildi.


Bağışlanan kitaplardan ve hediye edilen bisikletlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler Başkan Cahan’a teşekkür etti. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop, çocuk nüfusunda sondan 7. sırada Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop, çocuk nüfusunun en düşük olduğu 7. il oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı İstatistiklerle Çocuk, 2023 haber bültenini açıkladı. TÜİK başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre Türkiye nüfusunun yüzde 26’sını çocuk nüfus oluşturdu. Türkiye’nin en yaşlı nüfusu bulunan Sinop’ta ise nüfusun yüzde 18,8’i çocuk. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2023 yılsonu itibariyle Sinop nüfusu 229 bin 716 iken, bunun 43 bin 149’unu çocuk nüfus oluşturdu. 0-17 yaş grubunu içeren çocuk nüfus, 1985 yılında toplam nüfusun yüzde 45,0’ini oluştururken, bu oran 2007 yılında yüzde 26,9 ve 2023 yılında yüzde 18,8 oldu. Çocuk nüfus yaş grubuna göre incelendiğinde, yüzde 23,5’inin 0-4 yaş grubunda, yüzde 28,8’inin 5-9 yaş grubunda, yüzde 29,6’sının 10-14 yaş grubunda ve yüzde 18,1’inin 15-17 yaş grubunda yer aldığı görüldü. Sinop, çocuk nüfusunun en düşük olduğu 7. il ADNKS sonuçlarına göre illerin çocuk nüfus oranı incelendiğinde 2023 yılında Sinop’un yüzde 18,8 ile en düşük çocuk nüfusu oranına sahip 7. il olduğu görüldü. Milli Eğitim Bakanlığı örgün eğitim istatistiklerine göre Sinop’ta ortaokul seviyesinde net okullaşma oranı 2022/’23 öğretim yılında yüzde 92,33 oldu. Ortaokulda net okullaşma oranı cinsiyet bazında karşılaştırıldığında, erkeklerde yüzde 92,42, kızlarda ise yüzde 92,23 olduğu görüldü. Sinop’ta 0-17 yaş grubunda en az bir çocuk bulunan hane halkı oranı yüzde 29,1 Sinop’ta 2023 yılında toplam hane halkı sayısı 82 bin 300 oldu. Hanelerin yüzde 29,1’inde 0-17 yaş grubunda en az bir çocuk bulunduğu gözlendi. Bu oran ile Sinop 0-17 yaş grubunda en az bir çocuk bulunan hane halkı oranının en düşük olduğu ikinci il oldu. Toplam hanelerin yüzde 13,5’inde 0-17 yaş grubunda bir çocuk, yüzde 10,6’sında iki çocuk, yüzde 3,6’sında üç çocuk, yüzde 0,9’unda dört çocuk, yüzde 0,5’inde ise beş ve daha fazla çocuk bulunduğu görüldü.
Tunceli Tunceli’de güvenlik korucuları afet durumlarına etkin müdahale için eğitim alıyor Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına verilmeye başlanan afet ve acil durum eğitimleri devam ediyor. Tunceli’de güvenlik korucularına yönelik verilen, afet farkındalık eğitimleri çerçevesinde, Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, gruplar halinde afet ve acil durum eğitimleri veriliyor. Teorik ve pratik eğitimlerin yanında deprem anı ve sonrası, afet acil durumları, sahada çeşitli etkenlerden yaralanmalar ve karşılaşılabilecek sağlık durumları için temel ilk yardım eğitimleri verildi. Çemişgezek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Zeki Aslan tarafından güvenlik korucularına hem sözlü hem de tatbiki olarak çeşitli yaralanma ve ani sağlık krizlerine müdahale ve temel yaşam desteği konularında bilgiler sundu. ’’Afet acil durum eğitimlerini önemsiyoruz’’ Güvenlik korucularına temel ilk yardım eğitimi veren Dr. Mehmet Zeki Aslan, "Çemişgezek ilçemizde güvenlik korucularına afet, acil durum eğitimleri devam ederken, biz de güvenlik korucularımıza yönelik ilk yardım, temel yaşam desteği eğitimleri verdik. Eğitim sonrasında sorulan soruları yanıtladık. Ülkemiz deprem ülkesi. Bu açıdan afet acil durum eğitimlerini önemsiyoruz. Güvenlik korucularımızın da bu konuda çok duyarlı olduklarını gördük" dedi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması, meydana gelebilecek doğal afetlere etkin müdahale edilmesi amaçlanıyor.