GENEL - 06 Temmuz 2019 Cumartesi 13:08

Uşak’ta PTT mobil araçlarla hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor

A
A
A
Uşak’ta PTT mobil araçlarla hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor

PTT şubelerinde bulunan sistemin aynısına sahip mobil araçlar, posta, kargo, bankacılık gibi alanlardaki hizmeti, Uşak’ın nüfusu kalabalık köy ve mahallelerinde vatandaşın ayağına götürüyor.

PTT şubelerinde bulunan sistemin aynısına sahip mobil araçlar, posta, kargo, bankacılık gibi alanlardaki hizmeti, Uşak’ın nüfusu kalabalık köy ve mahallelerinde vatandaşın ayağına götürüyor.


Uşak PTT Başmüdürü İsmail Ertaş, mobil araçların kentin her noktasında hizmet verecek şekilde tasarlandığını ve bunun vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını ifade etti.


Uşak kent merkezi’ndeki mevcut iş yeri sayısını 32’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ertaş, PTT şube ve acentelerin bulunmadığı ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde hizmetlerin mobil araçlar yürütüldüğünü söyledi. Ertaş, “PTT kargo, PTT lojistik, bankacılık, havale tahsilat gibi bütün hizmetlerimizi yani PTT iş yerlerinin yaptığı tüm işlemleri gezici mobil aramızı aracımızla yürütmekteyiz. Aracımız haftanın 6 günü vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. İnsanımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.



Hizmetten en çok çiftçiler memnun


Müşteriler ise ayaklarına kadar gelen bu hizmetten gayet memnun. Tarla ve bahçe işlerinin yoğun olduğu yaz günlerinde özellikle çiftçilikle uğraşan köylüler, mobil PTT aracına gelerek, elektrik, telefon gibi faturalarını kısa sürede ödeyip işlerinin başına dönüyorlar.


Sanayi sitesi çalışanları ise işlemlerini mobil PTT araçlarından yaparak, ödemeler için ayrıca zaman ayırmayıp, istirahat için daha fazla vakit bulabiliyorlar.


PTT müşterisi Mehmet Ali Açıkgöz, bütün ödemelerini mobil araçtan yaptığını ifade ederek, “İşlemlerimizi buradan yapıyoruz, ileri yaşta bulunanların Uşak’ a kadar gitmelerinin zor olduğundan bu hizmet kedilerine rahat ettiriyor. Belediye su ve köy su tahsilatının da bu araçtan yapılmasının daha iyi olacağın düşünüyoruz” diye konuştu.


PTT mobil araçta görevli memur Şerif Arslan’da mobil araçla hizmeti vatandaşların ayağına götürmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman "Minik eller büyük hayaller” projesi Adıyaman’da devam ediyor Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başlatılan proje kapsamında, ’Minik eller büyük hayaller’ temalı etkinliklerde çocuklar eğlenirken öğreniyor. 22-26 Nisan haftasında gerçekleşen etkinliklerde matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok alanda sunulan etkinliklerle çocuklar hoşça vakit geçiriyor. 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında hafta boyunca Adıyaman’da halk eğitimi merkezlerince akıl zeka oyunları, bilim, sanat, seramik, ebru, çini, resim, mutfak atölyesi, geleneksel sanatlar ve kültürel mirasın tanıtılması, fotoğraf sergisi, ağaç dikimi ve spor faaliyetleri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Çocukların yenilikçi, problem çözen, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip olmalarının hedeflendiği "Minik eller büyük hayaller" programı kapsamında hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, 4-14 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin bireysel yeteneklerini fark etmesi ve doyasıya eğlenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızı çocuklarımıza tanıtmak, çocuklarda yeni ilgi alanları oluşturmak ve çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıkılan ’Minik eller büyük hayaller’ projesiyle Adıyaman’da çok farklı etkinliklere imza atıyoruz. Evlatlarımıza ebru, resim, çini, mutfak atölyesi, ağaç dikimi ve spor atölyeleri gibi pek çok alanda halk eğitim merkezlerimizin kapısını açarak geleceğimiz olan çocuklarımızla kültür ve sanatı buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.
Samsun Geleceğin mühendisleri için iş birliği Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde çalışmalarını yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) sayesinde ’daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli’ mühendislerin mezun edildiğini açıkladı. MMO Samsun Şubesi, Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı. Toplantıda, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölüm tanıtımını yaptıktan sonra MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Gürkan’dan MÜDEK’e övgü Toplantı ile ilgili basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MÜDEK’in, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını hatırlatarak, "MÜDEK, Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlanıyor" dedi. Eğitim kalitesinde artış MÜDEK’in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) ile International Engineering Alliance(IEA) Washington Accord’a üye olduğunu da hatırlatan Kadir Gürkan, "SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda başladığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin eğitim kalitelerinde önemli artışa yol açacaktır" diye konuştu.
Niğde Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı yapılan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı, ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ ile Vali Cahit Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı ile ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ görüşüldü, daha sonra Niğde’de yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının engelli bireylerin mesleki eğitimi ve istihdamı alanında daha etkin görev almasına yönelik çalışmalar yapılması, kadın istihdamının artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde Kadın Girişimciliği ve Kadın Kooperatifçiliği Çalıştayı düzenlenmesi kararı görüşüldü. Yapılan toplantıda ayrıca Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Mart ayı raporu ile İİMEK Denetim Kurulu faaliyetleri değerlendirildi. Bu çerçevede İİMEK’lerin daha etkin hale getirilmesi amacıyla tüm katılımcı kurumların işbirliğinde çalışılması yönünde karar alındı.