GENEL - 20 Ocak 2021 Çarşamba 18:49

2021 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

A
A
A
2021 yılının ilk  İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Van’da kamu yatırımlarının ve kurumlar arası işbirliğine ihtiyaç duyulan konuların görüşüldüğü ‘İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 yılı birinci dönem toplantısı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirildi.

Van’da kamu yatırımlarının ve kurumlar arası işbirliğine ihtiyaç duyulan konuların görüşüldüğü ‘İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 yılı birinci dönem toplantısı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirildi.


Vali Mehmet Emin Bilmez’in Valilik’ten video konferans aracılığıyla bağlandığı toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı kurum müdürleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Bilmez, 2020 yılında yapılan yatırımları değerlendirerek 2021 yılının hayırlara vesile olmasını diledi. 2020 yılındaki pandemi sürecini anlatan ve şu anda korona virüs aşılamasındaki son durum hakkında bilgi veren Vali Bilmez, Van’ın korona virüsle mücadelede iyi bir seviyede olduğuna dikkat çekti.


Van’ın çevre yolunun son durumu ile ilgili bilgilendirme yapılan toplantı, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan projeler, sağlık, eğitim ve farklı kurumların devam eden ve bu yıl programa alınan yeni yatırımları hakkında bilgilendirme yapmasıyla son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kontrolden çıkan otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 yaralı Antalya’da virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil önce reklam tabelasına çarptı, sonra ise uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 5 metre aşağıda duran otomobilin sürücüsü yaralanırken, vatandaşlar uçurumda duran otomobili izlemek için adeta sıraya girdi. Kaza, saat 10.30 sıralarında Kepez ilçesi Kütükçü Mahallesi Barış Manço Bulvarı üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Hasan Bozkurt yönetiminde bulunan 07 AHE 14 plakalı otomobil, virajı alamayarak önce reklam tabelasına çarptı daha sonra ise reklam tabelasının altından geçerek uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 5 metre aşağıda düzlükte duran otomobili görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Hasan Bozkurt, vatandaşlar tarafından otomobilden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Bozkurt, ilk müdahalesinin ardından sağlık ekibi tarafından Antalya Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Polis ekipleri, kaza sonrası uçan otomobilin bulunduğu yere giden vatandaşları uzaklaştırmaya çalışmakta ise zorluk yaşadı. Trafik polisleri ise otomobilin bulunduğu yerden çıkartılması için çekici yardımında bulundu. Kazayı anlatan Mehmet Arpagün, “Sanırım hızlı geldi, direğe vurunca yavaşladı. Biz de arkasından aşağı indik, çıkarmaya çalıştık kapıyı açamadık. Bir taraftan da arabayı tuttuk aşağı düşmesin diye. Bir taş tutuyordu arabayı. Acı çektiğini söylüyordu” dedi.
Aksaray Başkan Dinçer: “Cam Teras Projesi ile turist sayımızı 2 katına çıkaracağız” Dünyanın 2. büyük kanyon vadisi olarak bilinen Ihlara Vadisine Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Cam Teras projesi ilkbaharın renkleriyle bezenen tabiatın güzelliğini seyretme imkanı sunacak. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cam Teras projesi ile yerli ve yabancı turist sayısının 2 katı artacağını kaydetti. Yıllık 600 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ihlara Vadisindeki Cam Teras projesi sona yaklaşılırken, teras bölümünde çalışmalar tamamlandı. İlkbaharın gelmesi ve vadinin yeşile bürünmesi ile yerden 150 metre yükseklikteki cam terasın görsel zenginlikleri izlemek için önemli bir durak olduğu ortaya çıktı. Yapımına devam edilen Ihlara Vadisi Cam Teras ve sosyal tesis projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Şehrimizin her bölgesinde doğal ve tarihi birçok güzellik bulunuyor. Bizler de bu güzelliklerin görülmesi ve gün yüzüne çıkartılması açısından projeler geliştiriyoruz. Ihlara Vadisi üzerinde hayata geçirdiğimiz Cam Teras ve sosyal tesis projesi de bunlardan bir tanesidir. Yıllık 600 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği vadimizin ziyaretçi sayısını bu projemiz ile artırmayı planlıyoruz. Cam Teras ve sosyal tesis projemiz, 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olan Ihlara Vadisi’nin en hâkim noktasına inşa ettiğimiz projemiz, ziyaretçilerimize eşsiz bir manzara keyfi sunacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro, yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanları oluşturduk. Şehrimizin tüm değerlerini gün yüzüne çıkartmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Volkan Bayarslan, 2. kez Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde düdük çalacak olan hakem Volkan Bayarslan, iki takım arasında 2022-2023 sezonunda siyah-beyazlıların ev sahipliğinde oynanan ve golsüz sona eren maçı da yönetmişti. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu zorlu müsabakada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. İkinci kez Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde Tecrübeli hakem, daha önce iki takım arasında 2022-2023 sezonunda siyah-beyazlıların ev sahipliğinde ligin 8. haftasında oynanan müsabakayı da yönetmişti. Gol sesinin çıkmadığı maçta taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bayarslan, söz konusu karşılaşmada hem Fenerbahçe’ye hem de Beşiktaş’a 2’şer kez olmak üzere toplam 4 defa sarı kartına başvurmuştu. Bu sezon ligde 14 maç Volkan Bayarslan, bu sezon ligde 14 mücadeleye atandı. Aralarında Trabzonspor’un, sahasında Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ettiği maçın da bulunduğu müsabakalarda 46 yaşındaki hakem, 43 kez sarı kartına başvururken, 3 defa da penaltı noktasını gösterdi. Hakem Bayarslan, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa’da oynanan ve sarı-kırmızılıların 1-0 üstünlüğüyle devam ederken sarı-lacivertli takımın 2. dakikada sahadan çekildiği TFF Süper Kupa karşılaşmasının da hakemiydi.
Bursa Görenler "Tavuk mu, horoz mu?" anlamıyor Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibinin hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz görenleri şoke ediyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz özelliklerini taşıyan kanatlı hayvanın Türkiye’de örneği yok. İngiliz bilim adamları, ender rastlanan, erkek ve dişi özelliklerini birlikte taşıyan (jinandromorf/karmaeşeyli) Sam adı verilen yarı tavuk, yarı horoz örneği İnegöl’de yaşandı. Bursa’nın İnegöl İlçesinde hobi olarak kanatlı hayvan yetiştiren mobilya fabrikası sahibi İsmail Şentürk, geçtiğimiz yıl tavuklarının kuluçkaya yattığı yumurtalardan dünyaya gelen yarı tavuk yarı horoz özelliklerini taşıyan hayvanı görünce şoke oldu. Olayı anlatan İsmail Şentürk, "Geçen sene tavukların altından yumurtadan çıkan bir hayvanımız. Gün geçtikçe, büyüdükçe hayvanın cinsiyetiyle alakalı karar verme aşamasında sıkıntılar yaşadık. Bazen horoz dedik bazen tavuk dedik. Tam olarak büyüdüğünde yarı horoz yarı tavuk olduğunu anladık. Bunun araştırmasını yaptık. Dünyada çok az rastlanılan bir vaka. Bizde olması sürpriz oldu. Bunu da paylaşmak istedik. Üreme anlamında bir şey söz konusu değil. Horoz veya tavuklarla eşleşmiyor. Yumurta da yapmıyor. Bunun sonucunda çift cinsiyetli olduğu için yönelme yok. Bundan dolayı yavru alma söz konusu olamaz. İlginç bir durum. Daha önce İngiliz bilim adamlarının önlerine böyle bir durum gelmiş. Bunu üniversitelerde araştırmaya almışlar. Bizim ilgimizi çekti" dedi. Özelliklerinden bahseden Şentürk, "Sağ tarafı tavuk, ibiği tamamen kısa, ince ve tamamen yeşil. Sol tarafında ibiği uzun, tamamen horoz. Sol bacağı sarı, horozların sarı olur genelde. Tavukların yeşilimsi. Aynı özellikleri taşıyor. Vücudunun yarısı da daha az gelişmiş tavuk gibi. Sol tarafı daha iri horozlar gibi. Budunda bile sağ budu daha zayıf, sol budu daha etli. Şu an salıyoruz araya ama eşleşme söz konusu değil. Hem horozlarla hem tavuklarla kavga ediyor. Tamamen farklı bir cinsiyet. İlgi alaka varsa üniversite araştırmak isterse oralara teslim edebiliriz" diye konuştu.