GENEL - 16 Nisan 2019 Salı 15:56

AK Parti heyetinden Başkan Ensari’ye ziyaret

A
A
A
AK Parti heyetinden Başkan Ensari’ye ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi ziyaret ederek tebrik ettiler.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi ziyaret ederek tebrik ettiler.


AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki partililerle Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi makamında ziyaret ettiler. Belediye başkanlığı kapısında AK Parti heyetini karşılayan Şefik Ensari ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Çiftçi, daha sonra misafirleriyle makam odasına geçtiler. Abdulahat Arvas ve Kayhan Türkmenoğlu’ndan çiçek alan Başkan Ensari, “Çaldıran’da belediye başkanlığı hizmetinde bulunmak için bu makamdayım. Bu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkarak en güzel şekilde çalışma gayreti içerisinde olacağım. Burası beytülmaldir, milletin hakkı ve yeridir. Milletimize söz verdiğimiz gibi hükümetimiz ve milletvekillerimizin de desteğini arkamıza alarak hizmetleri tek tek yerine getireceğiz. Yapacağımız hizmetlerle model ve modern bir Çaldıran oluşturacağız. İlçemizde bulunan termal sularımızı değerlendirerek, kentin ısınmasına ve ekonomisine büyük ölçüde katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.


AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, Van milletvekilleri ve hükümet olarak Çaldıran ilçesinde yapılması gereken her türlü hizmetin hayata geçirilmesi çabası içerisinde olduklarını belirtti. Arvas, “Attığımız her adımda Van’ımızın ve ilçelerimizin güzelleşmesi ve daha yaşanılabilir birer modern ve model yer olabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. İlimiz özellikle çiftçilik ve hayvancılığın yoğun olduğu bir yerdir. Ülkemizde tarım arazilerinin genişletilmesi konusunda 100 milyon metrekare arazinin sulama projelerinin kullanılması kapsamında pilot bölge seçilen 9 ilimiz arasında Van da bulunmaktadır. Bu proje kapsamında 47 milyon adet olan küçükbaş hayvan sayısının 100 milyona çıkarılması hedeflenerek, ülkemiz ve bölge ekonomisine büyük katma değer sağlaması planlanıyor” diye konuştu.


AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da, hükümetin desteğinin her zaman burada bulunan halkın yanında olduğunu belirterek, “Çaldıran’ımızın kalkınması için belediye başkanımızla birlikte her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Burada Çaldıran Belediye Başkanlığı hizmetini alan Şefik Ensari kardeşimiz, ilçede ciddi anlamda hizmetler yaparak istihdama büyük katkılar sunmuştur. Yaptığı hizmetlerle onlarca aileye aş ve iş sağlayan bu kardeşimizin ilçede çok büyük hizmetleri olacağına tüm kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı.


AK Parti heyeti, tebrik ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.