GENEL - 14 Eylül 2018 Cuma 18:46

Çatak’ta toplu açılış töreni

A
A
A
Çatak’ta toplu açılış töreni

Van’ın Çatak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan projeler düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Van’ın Çatak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan projeler düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine sunuldu.


Çatak Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi (ADEM), Sanat Merkezi, çok amaçlı salon ve mesire alanı Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye Rafting Şampiyonası’nın start aldığı ilçede düzenlenen tören, ilçe girişinde kortej yürüyüşüyle başladı. Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın katıldığı kortej yürüyüşü, ilçe merkezine kadar devam etti. Çatak Atatürk İlkokulu yerleşkesinde bulunan ve yapımı tamamlanan Sanat Merkezi’nin açılışı öncesi bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, hem rafting yarışmalarının, hem de tamamlanan projelerin açılışını yapmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Kaymakam Akgül, “Bugün burada hem rafting yarışmalarının açılışını, hem de yatırım açılışlarını birlikte yapıyoruz. Sanat Merkezi’mizde inşallah bugün açıldıktan sonra, birçok öğrencinin aynı anda müzik ve resim kursu alacağı bir merkez olacak. Çatak sporda olduğu gibi sanatta da kendi gösterme imkanı bulacaktır. Burada bütün Çataklılara sesleniyorum. Çocuklarınızı, gençlerinizi ve kendiniz açılacak kurslardan faydalanabilirsiniz. Gelecekte ulusal ve uluslararası sanatçıların ilçemizden çıkması için biz altyapıyı oluşturduk” dedi.


Tören, kurdele kesiminin ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.
Düzce Larva ve sinekle mücadele sürüyor Düzce Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle birlikte kent genelinde larva ve sineklere karşı ilaçlama çalışmasına yeniden başladı. Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde ki 5 ilaçlama ekibi, Şubat ayı itibariyle başlattığı sivrisinek ve karasinek mücadele programına ahır, gübre, tuvalet kuyusu, foseptik ile sürekli durgun su bulunan ya da biriken jit alanlarında larva ve uçkun mücadelesine tüm hızıyla devam ediyor. Yıllık plan dahilinde artarak devam edecek olan ilaçlama programını uygulayan müdürlük ekipleri, son 5 yılda Türkiye’nin kuzey bölgelerinde yayılan istilacı bir tür olan Asya Kaplanı olarak adlandırılan sivrisinek türüne karşı da vatandaşlara uyarılarda bulundu. Düzce’de oldukça çoğalmaya ve rahatsızlık oluşturmaya başlayan Asya Kaplanı sivrisineğinin, mevcut var olan türlerden farklı olarak temiz suya yumurta bırakabildiğine dikkat çeken ekipler, bu durumun bahçe sebzeciliği ve hobi bahçeciliğinin yoğun olarak yapıldığı Düzce’de sinek için uygun çoğalma alanlarının oluşturduğunu ve hiçbir önleyici tedbir (kapan ya da sineklik) alınmadan depo edilerek biriktirilen suların doğal çoğalma alanları haline geldiğini kaydetti. Vatandaşlara, başta kendileri, aileleri ve çevrelerinin sağlıkları için su biriktirilen alanların kapaklarının kapalı tutulması yahut 3 günde bir sularının değiştirilmesi tavsiye edilirken, bidon, varil ve saksı altlarının da kuru tutulması ile larva oluşumunun engellenebileceğine dikkat çekildi.