SAĞLIK - 08 Kasım 2019 Cuma 14:42

Erciş’te ‘Organ Bağışı Haftası’ etkinliği

A
A
A
Erciş’te ‘Organ Bağışı Haftası’ etkinliği

Van’ın Erciş ilçesinde ‘Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle İlçe Sağlığı Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi tarafından program düzenledi.

Van’ın Erciş ilçesinde ‘Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle İlçe Sağlığı Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi tarafından program düzenledi.


Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla Kaymakamlık Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa kurum amirleri, müftülük personelleri, mahalle muhtarları, sağlık çalışanları ile davetliler katıldı. Programda söz alan Erciş Eski İlçe Sağlık Müdürü Vekili Cumali Demirkol, vekillik yaptığı dönemdeki çalışmalara vurgu yaparken, Dr. Şahin Sarıkaya ise organ bağışı için yapılan çalışmaların devam edeceği ve toplumda bu farkındalığın oluşturacağını anlattı.


Organ Bağışı Biriminden Uzman Hemşire Gülhan Atış ile Bahar Arslan ise, sunumlarla organ bağışının önemine değinirken, Erciş Müftüsü Abdullah Bora da organ bağışının İslam dinindeki yeri konusunda davetlileri bilgilendirdi.


Muhtarlar adına söz alan Yeşilova Mahallesi Muhtarı Maksut Tuz ise, geçmişte kendisinin aynı sıkıntılardan mustarip olduğunu, aslında organ bağışının insan hayatı için vazgeçilmez bir mecburiyet olduğunu dile getirdi.


Erciş İlçe Sağlık doktorlarından Muhammet Bilici de, kanserde erken tanı ve tedavi konulu kısa bir sunum gerçekleştirdi.


Erciş İlçe Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Çelik ise, hafta boyunca düzenlenen seminerlerle yaklaşık 500 kişiye organ bağışı hakkında farkındalık eğitimi verdiklerini ve organ bağışında Van bölgesinde Erciş’in 2. sırada olduğunu belirtti. Çalışmalarının devam edeceğini de ifade Çelik, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu’nun kendilerine desteklerini esirgemediğini ve dönem içinde hedeflerinin 500 organ bağışçısına ulaşmak olduğunu ifade etti.


Kaymakamlık önüne açılan stantta ise, vatandaşlar organ bağışında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Turizm haftasında Çamlık gezisi Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Valiliği önünde toplanan ATV ve Motosikletli vatandaşlar, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile birlikte Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık’a gezi düzenlediler. Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat çamlığı, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin önemli durak yerlerinden biri olurken, son 10 günlük dönem içerisinde 3 bin 170 araç ve 16 bin 300 kişi ziyaret etti. Yozgat Valiliği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği farkındalık etkinliğine doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları ilgi gösterdi. Yozgat Valiliği turizm haftasını da dikkate alarak, doğaseverlere yönelik Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık’ta etkinlik düzenledi. Valilik binası önünde toplanan doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları, Lise Caddesi’nden geçerek milli park çamlığa çıkıp tur atarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de katıldı. Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin her bölgesini turizme açmak için çalıştıklarını söyledi. Doğaseverlerle, motorcu arkadaşlarla, ATV tutkunlarıyla Çamlık Milli Parkı’mızda bir tur düzenlediklerini dile getiren Özkan, Yozgat Çamlık Milli Parkı’nın Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğinin yanı sıra Yozgat’ın da ayrı bir değeri olduğuna dikkat çekti. Ormanlar içerisinde, ağaçlar içerisinde, güzellikler içerisinde turlarının tamamladıklarını anlatan Vali Özkan, ‘’İlimiz turizmde hizmet sunumunu geliştirmek, kaliteyi artırmak üzere Oran Kalkınma Ajansı’mız ve İl Kültür Müdürlüğümüz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde de otellerde eğitimlerimiz devam ediyor. Yozgat’ı bir tarım, hayvancılık, sanayi kenti olmasının ötesinde bir de turizm kenti haline dönüştürmek, bu vesileyle de Kazankaya Kanyonu’nda Orman Genel Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve Oran Kalkınma Ajansımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Akdağmadeni Belediyesiyle beraber, onların güzel bir projeleri var ki; bizler de katılıyoruz o projenin içerisine, oraları da hayata geçirip, kuzey kısmında bir doğa ve gezi turizmi hattı rotası oluşturmak istiyoruz. Bu istikamette de gerek Çamlığımızda, gerek Spor Vadisinde gerekse şehir merkezinde ve diğer ilçelerimizde bir tarih, kültür turizmi rotası oluşturmak istiyoruz. Buna benzer çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.