GENEL - 10 Aralık 2018 Pazartesi 10:05

Kitap fuarına küçük yazarlar damga vurdu

A
A
A
Kitap fuarına küçük yazarlar damga vurdu

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan kitap fuarına çocuk yazarlar damga vurdu.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan kitap fuarına çocuk yazarlar damga vurdu.


Organize Sanayi Bölgesi Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve birçok ilden 150 yayınevi ve 150’den fazla yazarın katıldığı kitap fuarında yaşları 10 ile 12 yaşındaki küçük yazarlar ilgi çekti. Yazmış oldukları eserlerle yaşıtlarının ve ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan 10 yaşındaki Akif Efe Pütün ile 12 yaşındaki Meryem Tekin fuarın en gözde yazarları oldu. Yazdıkları kitaplarla herkesin dikkatini çeken çocuk yazalar, okurlarına kitaplarını imzalatarak gelen ziyaretçilerle de fotoğraf çektirdi. İHA muhabirine konuşan Akif Efe Pütün, ilk kitabını 9 yaşındayken annesinden destek alarak yazmaya başladığını belirtti. İçerisinde 16 şiir ve 3 hikayenin yer aldığı “Bu Benim Dünyam” isimli şiir ve hikaye kitabını bir yılda yazdığını ifade eden Akif Efe Pütün “2017 yılında yine kitap fuarı olmuştu. Kitap fuarında çok sayıda stant vardı. Yayın evleri ve yazarlar katılmıştı. Yazarlar kitaplarını imzalarken bende onlar gibi olabilirim diye düşündüm. Bu sayede annemden destek alarak bir kitap yazdım. Kitabın sayfaları az ama tam bir yılımı aldı. Yazdığım kitap 16 sayfadan oluşuyor. Kitap satışlarımız günden güne artıyor” dedi.


Yaşıtlarının küçük yaşlarda kitap okuyup, çalışmalarını öneren Pütün, ileriki yaşlarda aynı özveriyi ve başarıyı yakalamayacaklarını kaydetti.



“Bu yıl ikinci kitabımı yazdım”


İlk kitabını 7 yaşındayken yazdığını ve daha sonra “Çondilara Meryem’in Ülkesi” isimli ikinci masal kitabını da yazdığını ifade eden çocuk yazar Meryem Tekin ise, “Herkesin bir yeteneği vardır. Önemli olan ise bu yeteneğini ortaya çıkarabilmektir. Çocukların okumaması için önlerinde hiçbir engel yoktur. Yeter ki okuma istekleri olsun” diye konuştu.



“Bütün yazarları örnek alıyorum”


Kitap yazarken bütün yazarları örnek aldığına dikkat çeken Tekin, “Her bir yazarın ayrı bir tecrübesi var. Kimisi duygusal, kimisi üzgündür ama hepsinin kendisine özgü bir tecrübesi var. Bu yüzden yazarlar arasında ayrım yapmak istemem” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak ‘Önce Gençlik’ diyerek yeni dönem projelerini hazırlayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. "Spor kulüplerimizin yer aramasına gerek kalmayacak" Kayseri’nin spor kenti olmasına katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Başkan Palancıoğlu, "Melikgazi’de bu yeni dönemde önce gençlik diyoruz. İnsanların hayatına dokunan, sağlıklı ve başarılı nesiller yetişmesine katkı sağlayan, sportif alanlarda desteklerine devam eden bir belediye olarak projeler hazırlıyoruz. Gençlerimiz bizim için değerli. Onları mutlu edecek, sosyalleşmeleri için gereken tüm projelerde yer almaya devam ediyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak geçtiğimiz 5 yıl içinde amatör sporcularımıza, kulüplerimize desteklerimiz oldu. Spor kulüplerimiz gençlerimizle ilgileniyor, onları belki de genç yaşta bazı kötü alışkanlıklardan ya da sapabilecekleri bazı yanlış yollardan koruyor. Biz de bu kapsamda desteklerimizi nitelikli bir tesis ile devam ettirmek istiyoruz. Salon Sporları Merkezi’mizle de spor kulüplerimizin yer aramasına gerek kalmayacak. Sporcularımızın iyi bir fiziki ortamda spor yapmalarını sağlayacağız. Burası şahıslarımız için değil de basketbol kulübü, voleybol kulübü gibi kulüplerimizin kullandığı yerler olacak. İçinde diğer sporlar olmak üzere savunma sporları da olacak. Farklı spor branşları şehrimize bir renk katıyor. Aynı zamanda birçok okulun spor eğitimlerini yapacakları ortak bir tesis olacak. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde kulüplerin önü açılacak ve çok farklı sportif etkinlikler burada yapılacak. Kulüplerimizin sporlarını en iyi şartlarda yapması için elimizden ne gelirse yapacağız. Bu kapsamda sporun ve sporcuların yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın biz her zaman onların yanındayız" dedi.
Denizli Çameli Belediye Başkanı Arslan muhtarlarla buluştu DENİZLİ(İHA) – Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Arslan, “Çameli’mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz” dedi. Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Durmaz ve Fethi Uğur, belediye birim müdürleri, personeller ile mahalle muhtarlarıyla Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda “Muhtarlar Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda yeni seçilen ve tekrar seçilerek görevine devam eden muhtarlara ilk olarak görevleri için hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu. Muhtarların birbirleriyle tanışması sağlandı. Görevleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Başkan Arslan, “Mahallelerimiz hakkında istişarede bulunduk. Muhtarlarımızın belediyemizle halkımız arasında bir köprü görevi gördüğü ve vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda isabetli ve güzel hizmetler yapabilmek için en büyük yardımcılarımız muhtarlarımızdır. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Çameli’mizi mahallelerimizi daha ileri götürmek ve geliştirmek için birlik ve beraberlik içinde gerçekleştireceğimiz projelerimizle ilçemize yeni değerler kazandıracağız. Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diler; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hep birlikte Çameli’mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.