ASAYİŞ - 31 Temmuz 2021 Cumartesi 18:39

Sel felaketinden son anda kurtarılan kadın konuştu

A
A
A
Sel felaketinden son anda kurtarılan kadın konuştu

Van’ın Başkale ilçesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sele kapılarak son anda kurtarılan kadın, yaşadığı dehşeti anlattı.

Van’ın Başkale ilçesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sele kapılarak son anda kurtarılan kadın, yaşadığı dehşeti anlattı.


Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’nde öğle saatlerinden sonra bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanağın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan boş bir minibüs ağaçlara takılarak dururken, 6 ev ise yıkıldı.


Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda yarı baygın şekilde kurtarılan Kader Yurtseven (22) ise yaşadığı dehşeti anlattı. Nefes almakta zorlanan ve uzun süre sonra kendisine gelen Yurtseven, evin en büyüğü olduğunu ve hayvanları almaya giderken sele kapıldığını ve hiçbir şeylerinin kalmadığını söyledi.


Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ve beraberindeki yetkililer de selin ardından hemen bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Mahalle halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Solak, yaraların sarılması için devlet olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.


Esenyamaç Mahallesi’nde 5 ve bağlı Onikidere mezrasında ise bir evin yıkıldığı sel felaketinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yaşanmadı. Evleri yıkılanların geçici olarak yurtlara yerleştirileceği belirtilirken, AFAD, UMKE, jandarma, belediye ve kaymakamlık görevlileri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.


Van Valiliği ise yaşanan sel felaketinin ardından bir açıklama yaparak, özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşların hayvan otlatmamalarını istedi. Açıklamada, “28 Temmuz Çarşamba gününden bu yana Başkale ilçemizde meydana gelen sağanak yağış ve sel felaketi bugün (31 Temmuz Cumartesi) etkisini artırarak Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere mezrasında bazı evlerde maddi hasara yol açmıştır. Yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybı olmazken, sel sularına kapılan bir kadın vatandaşımız kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesine ait ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşlarımızın hayvan otlatmamaları istirhamımızdır. Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Başkan Önal: "Önceliğimiz mali disiplini sağlamak" Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, "Adaylığımın PM’de onaylanmasının ardından belediyeye işe alım süreçlerinin devam ettiğini tespit ettik. Mali disiplini sağlamak için aldığımız tasarruf tedbirleriyle kadroya alınan işçilerin iş akitlerine son verdik. Bize düşen görev, halkın parasını halka hizmet olarak en iyi şekilde geri götürmektir" dedi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Bayraklı’nın parasını Bayraklılı vatandaşlar için kullanacağına dair söz verdiğini hatırlatarak, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlemdirme yaptı. Önal, "29 Ocak’tan itibaren adaylığımın partimizin üst yönetim organı PM’de onaylanmasının ardından belediyeye işe alım süreçlerinin devam ettiğini tespit ettik. 4 Nisan günü mazbatayı alarak göreve başladığımız bu süreçte de gördük ki belediyeye yeni personel alımı yapılmış. Her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlarda, belediyelerin gelir-gider dengesinin de bozulduğu bir ortamda çalışan maaşlarının dahi zamanında ve tam olarak ödenmesi mümkün gözükmüyordu. Tablo bu haldeyken mevcut işçi sayısına ilave olarak yeni personellerin işe alınması tüm bütçeyi maaş ödemesine ayırma gerekliliği doğuracaktı. Ya maaşları ödeyemeyen bir belediyeyi tercih edecektik ya da emekçisinin parasını zamanında ve tam ödeyen bir belediyeyi tercih edecektik. Gelinen noktada iş akdi sona eren öğretmenlerin bir kısmı saat ücretli olarak yıllık ihale kapsamında işe alınarak görevlerine devam ediyorlardı. Bu kapsamda görev yapan öğretmenlerin son haftalarda kadroya geçirildiğini tespit ettik. Mali disiplini sağlamak için aldığımız tasarruf tedbirleriyle de kadroya alınan işçilerin iş akitlerine son verdik." dedi. Sendika ile bugün yapılan görüşmede saat ücretli olarak görev yapan öğretmenlerin aynı sistemle göreve devam etmelerini teklif ettiklerini aktaran Başkan Önal, "Hatta mali disiplin sağlandıktan sonra acil ihtiyaçlı arkadaşların kadroya alımının yapılacağını da belirttik. Buna rağmen sendika temsilcileri teklifimizi kabul etmedi. Bizim önceliğimiz uygulayacağımız tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamak ve hem Bayraklı Belediyesi personelinin maaşını zamanında ve eksiksiz ödemek, hem de Bayraklı’ya yakışan en güzel projeleri hızla hayata geçirmek olacaktır. Bizim tercihimiz her zaman bir kuruşun dahi hesabını vereceğimiz, şeffaf bir belediyecilikten yana olacak. Seçim çalışmaları esnasında da sıkça dile getirdiğim gibi ‘Ben tutamayacağım hiçbir sözü vermedim, vermeyeceğim!" diye konuştu.