- 30 Temmuz 2021 Cuma 09:26

Van Büyükşehir Belediyesi, 6 ayda 147 sokak hayvanını sahiplendirdi

A
A
A
Van Büyükşehir Belediyesi, 6 ayda 147 sokak hayvanını sahiplendirdi

Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi son altı ayda sahipsiz 147 sokak hayvanını sahiplendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi son altı ayda sahipsiz 147 sokak hayvanını sahiplendirdi.


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, her yıl binlerce sokak hayvanına yuva olup şifa veriyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin taramaları sonucu cadde ve sokaklarda yaralı halde bulunan, duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu hayvan ambulanslarıyla merkeze getirilen binlerce sokak hayvanı da tedavi altına alınıyor. Tedavileri tamamlanıp tekrar sağlığına kavuşan sokak hayvanları kanun gereği alındığı bölgeye geri bırakılırken, birçok hayvan ise hayvan severler tarafından sahipleniyor.



6 ayda 147 sokak hayvanı sahiplendirildi


Ziyaretçiler tarafından sık sık ziyaret edilen merkez, 2021 yılının ilk 6 ayında tedavileri tamamlanan 100 köpek ve 47 kediyi sahiplendirdi. Sahiplendirilen sokak hayvanlarına kimlik verilirken, aşıları ve sağlık kontrolleri de yapılıyor. Ayrıca sahiplendirilen sokak hayvanı belli aralıklarla da yeni ailesinde kontrol ediliyor. Ailesiyle birlikte merkezi ziyaret eden 6 yaşındaki Eslem Berra Yorgun da, merkezdeki yavru sokak kedisini sahiplendi. Kediye Pamuk ismini veren Eslem, bir kedisi olduğu için çok mutlu olduğunu ve kedileri çok sevdiğini söyledi.



“Hayvan sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz”


Van Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına karşı birçok yeniliği hayata geçirdiklerini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, “Kurulduğumuzdan bu yana binlerce sokak hayvanını tedavi ettik. 2021 yılının ilk 6 ayında 174 hayvanı sahiplendirdik. Bunların 100 tanesi köpek ve 47 tanesi de kedi. Sahiplendirilen hayvanlar sahiplerine verilmeden önce banyo, aşı ve kısırlaştırmasını yapıyoruz. Sağlıklı bir şekilde sahiplerine teslim ediyoruz. Hayvan sahiplenmek isteyen tüm hayvan severleri merkezimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."