EKONOMİ - 15 Ocak 2021 Cuma 13:44

Van’da Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması için dua edildi

A
A
A
Van’da Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması için dua edildi

Van Ticaret Odası Yönetim (Van TSO) Kurulu üyeleri, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın korona virüs tedbirleriyle yeniden açılması için duaya çıktı.

Van Ticaret Odası Yönetim (Van TSO) Kurulu üyeleri, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın korona virüs tedbirleriyle yeniden açılması için duaya çıktı.


Van’da korona virüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın yedinden açılması için bir program organize edildi. Van TSO Yönetim Kurulunca düzenlenen toplantıya iş dünyasının temsilcileri katıldı. Van TSO M.Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, odanın bir yatırımcı kuruluş olmadığını, bir lobi kuruluğu olduğunu belirtti. Temsil ettikleri hedef kitlenin ve üyelerin menfaatlerini korumakla görevli olduklarını ifade eden Başkan Takva, “Bu yüzen biz bu tür organizasyonları kamuoyu nezdinde karar vericilere iletme gibi bir görevimiz var. Dolayısıyla bugün sizlerin de teveccühüyle şehrimizi ekonomik olarak doğrudan ilgilendiren bir meseleyi paylaşmak istedik. Türkiye’deki kapı standartları seviyesinde doğuya açılan kapısının açılması için de bir birliktelik için buradayız” dedi.



“İran, kent ekonomimizi domine etmektedir”


Kapıköy Gümrük Kapısının TSO tarafından başlatılan “Yüzümüzü Doğuya Dönmeliyiz Projesi” ile daha fazla ön plana çıktığını anımsatan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Proje kapsamında köyümüzden çok İran’a seyahatler gerçekleştirdik. Bu kapsamda İranlı farklı şehirlerinde bulunan billboardlarda kentimizin tanıtımını gerçekleştirdik. İlimizin can damarı olan Kapıköy, 80 milyonluk nüfusu ve petrol devi olan İran ile bağlarımızın daha da pekişmesine olanak sağlamıştır. Yüzyıllar boyunca hiçbir savaşımızın olmadığı, aynı dini ve gelenek-görenekleri yaşadığımız İran, kent ekonomimizi domine etmektedir. Bu da Kapıköy Gümrük Kapısı üzerinden yapılmaktadır” diye konuştu.


Yapılan açıklamanın ardından programa katılanlar Kapıköy Gümrük Kapısının açılması için dua etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.