GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 14:06

Vanlı kadın yazarlardan terör mağduru annelere destek

A
A
A
Vanlı kadın yazarlardan terör mağduru annelere destek

Vanlı kadın yazarlardan çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan annelere destek geldi.

Vanlı kadın yazarlardan çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan annelere destek geldi.


Vanlı kadın yazarlardan Dr. Zübeyde Doğruöz Kul, Ayfer Gözütok, Ayten Nalbantoğlu ve Emine Bişeng Sabırlı yaptıkları destek açıklamasında, "Kadın yazarlar olarak, her şeyden önce bir anne olarak, bir kadın olarak bugün, terör örgütlerinin karşısında duran ve onların siyasi uzantılarından korkusuzca hesap soran annelerin yanındayız! Bu cesur Anadolu kadınlarının çocuklarını geri almak için verdikleri haklı mücadeleyi bütün kalbimizle destekliyoruz" ifadelerine yer verildi



“Haksızlığa karşı hakkın ve annelerin yanındayız”


Van Postası Gazetesi’nde yazan Vanlı kadın yazarların yaptığı açıklamada, “Biz kadın yazarlar olarak bugün, terör örgütlerinin karşısında duran ve onların siyasi uzantılarından korkusuzca hesap soran annelerin yanındayız. Bu cesur Anadolu kadınlarının çocuklarını geri almak için verdikleri haklı mücadeleyi bütün kalbimizle destekliyoruz! Bir anne için dünyada evladından daha kıymetli hiçbir varlık yoktur. Çocuklarının ayağına taş değse yüreği titreyen annelerin, günlerdir süren eylemleri Türkiye gündemindeki yerini korumaktadır. Annelerimizin bu isyanı, elinde binlerce masum insanın kanı olmasına rağmen her fırsatta kadın haklarından dem vuran, annelik duyguları üzerinden timsah gözyaşları döken eli kanlı örgüt ve uzantılarının gerçek yüzünü gösteren ibretlik bir durumdur” dediler.



“Bu sürecin takipçisi olacağız”


Yapılan destek açıklamasının devamında, “Diyarbakırlı annelerin Hacire Akar ile başlayıp Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun, Ayşegül Biçer’le devam eden ’Evladımı geri istiyorum! ‘çığlıkları gün geçtikçe büyümüş ve bugün 17 aileye ulaşmıştır. Bu eylem, sadece annelerin değil, aynı zamanda babaların da büyük bir inançla sürdürdükleri samimi bir mücadeledir. Bizler, hepimizin ortak acısı olan bu zulmün karşısında sivil direnişleriyle duran; barışın ve huzurun yanında olduklarını bütün dünyaya gösteren; büyük bir inançla hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi veren, evlatlarına kavuşabilmek için nöbet tutan kadınların ve cesur ailelerin yanındayız. Ailesinden koparılan her bir genç, evine dönünceye kadar bu sürecin doğrudan takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Millet Bahçeleri yaza hazırlanıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinin her bir yerini yemyeşil hale getirme hedefiyle hayata geçirilen Millet Bahçeleri yaza hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşların doğa ile buluşmalarını, yeşil koridorlarla şehrin karmaşasından uzaklaşarak nefes almalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında hizmete sunulan Millet Bahçelerinin yapımı hız kesmeden devam ediyor. 81 ilde 100 milyon metrekare hedefi kapsamında 2018 yılından bu yana 237 Millet Bahçesi hizmete açılırken, 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız sürüyor. Havaların ısınması ile birlikte özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve güneşli havanın tadını çıkarmak için tercih ettiği Millet Bahçeleri, yaza misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Millet Bahçelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güç olduğunu söyledi. Çevre alanında gerçekleştirilen hizmetleri, Millet Bahçeleri projeleri ile taçlandırdıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Şehirlerimiz, millet bahçelerimizle nefes alıyor. Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz; vatandaşlarımızı bekliyor” dedi.
Kocaeli Körfez, Ragbi’de başarıdan başarıya koşuyor Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara’da düzenlenen 7’li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası’nda oynadıkları grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazanırken performanslarıyla dikkat çeken 6 sporcu ise milli takıma davet edildi. Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları 13-14 Nisan da Ankara’da düzenlenen 7’li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası’nda oynadıkları grup maçlarının hepsini kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. Aynı zamanda Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın Takımından Ayten Alataşlı, Ecmel Rana Çayır, Hilal Karagöz ve Tuğbanur Yavuz ile Erkek Ragbi Takım oyuncularından Berk Kara ile Adem Batuhan Özver başarılı performansları sonrasında Ragbi Milli Takımına davet edildi. Bu çerçevede Körfez Gençlerbirliği’nden yapılan açıklamada, “7’li kadın ve erkek Ragbi takımlarımız Ankara’da düzenlenen U18 Türkiye Şampiyonası’nda gruplarından hiç mağlubiyet alamdan grup lideri olarak çıkan takımlarımızı kutluyoruz. Çok başarılı bir sezonun ardından yeni yılda da başarılarımıza devam ediyoruz. Sporcularımız Ragbide Körfez’in adını çok iyi temsil ederek iyi yerlere geliyorlar. Takımlarımızın performansların yanı sıra 4 kadın 2 erkek olmak üzere 6 oyuncumuzu milli takıma gönderiyoruz. Kulübümüzün ve sporcularımızın bu başarılarında en büyük pay sahibi bizlere her zaman destek olan ve ilçe genelinde sporun yaygınlaşarak gençlerin ve çocukların spor yapması için her türlü desteği veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Denizli Denizlispor’un gençleri play off’lara kaldı TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Denizlispor, 2023-2024 sezonunun son haftasında evinde karşılaştığı Nazilli Belediyespor’u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı. Ligi 3. sırada tamamlayan genç horozlar, play-off’lara kalmayı başardı. Zafer Katrancı Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada her iki yarıda da rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Denizlispor’un gollerini; Eren Altın, Arda Torbacı ve Mehmet Ali Şaşmaz (2) kaydetti. Nazilli Belediyespor’un tek golünü ise Yunus Kavaklı attı. Bu sonuçla 36 puana yükselen yeşil-siyahlılar, son 20 takım arasına adını yazdırdı ve play-off’lara katılmaya hak kazandı. Play-off ilk maçını 21 Nisan Pazar günü Antalya Manavgat Çolaklı Atatürk Stadı’nda İzmir temsilcisi Altay ile oynayacak olan Denizli ekibi, rakibini elemesi halinde 23 Nisan Salı günü aynı sahada Galatasaray ile karşılaşacak. Karşılaşmayı ve ligi değerlendiren Teknik Sorumlu Gökhan Hor, sezon başındaki hedeflerine ulaştıklarını belirterek, “Sezon başından beri hedefimiz play-off’lardı. Bugün bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki hafta sonu Altay ile Antalya’da karşılaşacağız. Altay’ı elersek rakibimiz Galatasaray olacak. Şu an Türkiye’de son 20 takım arasına kaldık. Mutlu ve gururluyuz. Çocuklarımız adına da sevinçliyiz. Sonuna kadar hak ettiler. Ligi de iyi bir şekilde bitirmiş olduk” dedi.