YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:42

GTO’DAN EL SANATLARI ÇALIŞTAYI

A
A
A
GTO’DAN EL SANATLARI ÇALIŞTAYI

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen “İpekyolu’nun Ustaları Projesi” kapsamında el sanatları üreticilerine yönelik uzman tasarımcı ve akademisyenlerin katılımıyla bir çalıştay gerçekleştirilecek.
GTO’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, İpekyolu’nun Ustaları Projesi’nin faaliyetlerine Nisan 2011’de başladığı ve projenin süresinin 9 ay olduğu belirtildi. Söz konusu proje kapsamında gerçekleştirilecek çalıştay ile hedef grup olan bölgedeki el sanatları üreticilerinin işlerini katma değer oluşturarak sürdürmelerine katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
”İpekyolu’nun Ustaları Projesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te üretilen el sanatlarının tanıtımını güçlendirerek, bölgenin turizm sektöründe destinasyon merkezi haline getirilmesine ve rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Proje kapsamında 13 Ocak 2012 Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek çalıştay ile de hedef grup olan bölgedeki el sanatları üreticilerinin işlerini katma değer oluşturarak sürdürmelerine katkı sağlanması hedeflenmiştir. Çalıştay, ‘El Sanatlarının Üretim Süreci’, Tasarımın El Sanatlarındaki Önemi’ ve El Sanatlarının Pazarlanması’ başlıkları altında gerçekleştirilecektir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir